Canalioğlu'nun iddia ettiği olay asılsız çıktı

Haber61 – Haber Merkezi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Kadın Sığınma evinde ''Psikolojik Şiddet'' uygulandığını iddia ederek TBMM’de Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına soru önergesi verdi.Milletvekili C

Canalioğlu'nun iddia ettiği olay asılsız çıktı

Haber61 – Haber Merkezi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Kadın Sığınma evinde ''Psikolojik Şiddet'' uygulandığını iddia ederek TBMM’de Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına soru önergesi verdi.

Milletvekili Canalioğlu’nun sunmuş olduğu soru önergesinde şu sorulara yer verilmişti.

1- Bakanlık olarak; Kadın Sığınma Evlerini ve çalışan tüm Personeli düzenli olarak denetliyor musunuz ve yapılan bu denetlemelerde hangi kriterler esas alınmaktadır?

2- Trabzon İlimizde bulunan Kadın Sığınma Evleri en son hangi tarihte denetlenmiştir?

3- Bakanlık olarak; Trabzon Kadın Sığınma Evlerinde psikolojik şiddet uygulandığı iddialarını araştırmak için müfettiş görevlendirmeyi düşünüyor musunuz?

Bu soru önergesi üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Trabzon kadın sığınma evine müfettiş göndererek iddia edilen olayda doğruluk payı olup olmadığını incelemeye aldı.

Müfettişler; ''Psikolojik Şiddet'' uygulandığını iddia edilen kadının Trabzon’dan ayrılarak başka ile gittiği ve burada kendisiyle görüşmek isteyen uzmanlar ile görüşmek istemediğini olayın doğruluk payı olmadığını ileri sürdü.

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konu ile alakalı incelmesini devam ettirdiği öğrenildi. İnceleme tamamlandıktan sonra Bakanlık ve TBMM’de kadın erkek eşitliği komisyonunun da bilgilendirileceği öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel