"Bölgeden eş alınabilir" demişti

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, terör meselesinin çözümü hakkında yaptığı, "Hısımlık, hasımlığı bozar. Gerekirse bölgeden ikinci eş alınabilir" açıklamasından dolayı hakkında suç duyurusunda bulunulan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı için takipsizlik kar

"Bölgeden eş alınabilir" demişti

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, terör meselesinin çözümü hakkında yaptığı, "Hısımlık, hasımlığı bozar. Gerekirse bölgeden ikinci eş alınabilir" açıklamasından dolayı hakkında suç duyurusunda bulunulan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı için takipsizlik kararı verdi.

AK Parti Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, dokuz ay önce PKK terörü hakkında yaptığı bir değerlendirmede, "Kurulacak akrabalık bağları düşmanlıkları ortadan kaldırır. Hısımlıklar hasımlığı bozar. Bölgeden bazı özel durumlarda ikinci eş de alınabilir" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamadan sonra birçok kişi tarafından Bakırcı hakkında suç duyurularında bulunulmuştu.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyuruları üzerine başlattığı incelemeyi tamamladı. Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul tarafından yürütülen soruşturma sonucunda açıklamalar, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmeleri gereği düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek suç duyuruları hakkında takipsizlik kararı verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel