Blackseafor Trabzon'a geldi

Karadeniz'in güvenliğinden sorumlu Blackseafor'a mensup savaş gemileri, Trabzon Limanı'na geldi.Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna'nın katılımıyla oluşan Karadeniz Deniz İş Birliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) gemileri, Tr

Blackseafor Trabzon'a geldi

Karadeniz'in güvenliğinden sorumlu Blackseafor'a mensup savaş gemileri, Trabzon Limanı'na geldi.

Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna'nın katılımıyla oluşan Karadeniz Deniz İş Birliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) gemileri, Trabzon Limanı'na geldi.

Karadeniz'de barış ve istikrarın temini çerçevesinde, bölgesel iş birliği faaliyetlerinin artırılması ve iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik olarak 2001 yılında kurulan Blackseafor'a mensup savaş gemileri Trabzon Limanı'na ulaştı.

Blackseafor Komutanlığı ve hareket kontrolü görevini bu yıl Türk Deniz Kuvvetleri'nin, Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan devralmasının ardından bir süre Kocaeli'nin Gölcük Limanı'nda kalan mayın, tank çıkarma, kontrol gemisi ile korvetler Trabzon'a geldi.

Gemiler, bugün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak ve 17 Ağustos Cuma günü Trabzon Limanı'ndan ayrılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel