Beşşar Esad İran'a gitti!

Suriye'de kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle ABD'nin öncülüğünde Suriye'deki askeri hedeflere operasyonun gündemde olduğu dönemde ilginç bir iddia ortaya atıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in, İran'a sürpriz ziyarette bulunduğu iddia edildi.AİL

Beşşar Esad İran'a gitti!

Suriye'de kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle ABD'nin öncülüğünde Suriye'deki askeri hedeflere operasyonun gündemde olduğu dönemde ilginç bir iddia ortaya atıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in, İran'a sürpriz ziyarette bulunduğu iddia edildi.

AİLESİYLE BİRLİKTE GİTTİ

İran resmi televizyonu söz konusu haberi son dakika olarak duyurdu. Haberde, İran Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan bir yetkili kaynak gösterildi. Televizyon, Esad'in uçağının başkent Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havaalanı'na indiğini duyurdu. Haberde Esad'in yanında aile üyeleri ve devlet yetkililerinin de bulunduğu belirtildi. Haberde söz konusu ziyaretin sürpriz olduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan Uluslararası Beyrut'un Sesi Radyosu son 24 saat içinde Esad ailesinden en az 10 kişinin de Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiğini duyurdu.

VERİLECEK CEVABI KONUŞUYORLAR

Lübnan gazetesi El Nahar'ın internet sitesine konuşan İran Dışişleri Bakanlığı kaynakları, başkanlık uçağıyla İran'a giden Esad ve aile üyelerinin Humeyni Havaalanı'na indiğini söyledi. El Nahar'a göre, beraberinde hükümetten isimleri de götüren Esad, İranlı yetkililerle ABD'nin Suriye'ye olası bir saldırısına verilecek cevabı ele aldı. Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Nahar'ın Suriye ve İran rejimleriyle de sıkı ilişkileri olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel