Bayburt'ta kurtuluşun 97. yılı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Memiş, mesajında, milletin kahramanlıklarla dolu tarih sayfalarına, bir zaferin de 97. yıl önce Bayburt'ta eklendiğini belir

Bayburt'ta kurtuluşun 97. yılı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Memiş, mesajında, milletin kahramanlıklarla dolu tarih sayfalarına, bir zaferin de 97. yıl önce Bayburt'ta eklendiğini belirtti.

Milletin özgürlük ve bağımsızlığı için, gerektiğinde neleri feda edebileceğini Anadolu'nun en kadim şehirlerinden Bayburt'ta bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Mehmetçik, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için Bayburt'ta tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. 21 Şubat 1918'de meyvesini veren ve Bayburt'umuzun Ermeni mezaliminden kurtuluşuyla sonuçlanan bu kahramanlık destanı, sadece geçmişimizin aziz hatırası olmaktan öte bir tarih ve kültür şuurudur. Bilinmelidir ki geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakı içinde olarak, her geçen gün aynı şuur ve inançla ülkemizi muasır medeniyet seviyesinden daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstermeliyiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin 21 Şubat kurtuluş gününü tebrik ediyor, şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel