Bayburt'ta hacı adaylarına seminer verildi

Bayburt'ta kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için seminer düzenlendi.

Bayburt'ta hacı adaylarına seminer verildi

Bayburt İl Müftülüğünce 2024 yılında Bayburt’tan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik 'Hac Hazırlık Seminerleri' düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve seyahat acentelerinin 2024 yılı hac organizasyonuyla il merkezi ve ilçelerden kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik Bayburt İl Müftülüğü tarafından Merkez Kaleardı Kur’an Kursunda hacı adaylarına 2 gün boyunca 'Hac Hazırlık Seminerleri' adı altında hac ibadetiyle alakalı bilgiler verildi.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bayram Danacı, hacı adaylarına haccın önemini ve mahiyetini anlattı. Müftü Danacı, konuşmasında haccın zor ve meşakkatli bir ibadet olduğunu, haccın sabıra, ahlaka ve şuura dayandığını hatırlattı.

Seminerlerde İl Müftü Yardımcısı Fatma Tuba Altın kadın hacı adaylarına, kadınlara özgü konular ve hac ibadeti hakkında bilgiler verdi.

Hac ve Umre Şube Müdürü Sadi Bayoğlu, sunumlar ve uygulamalı olarak hac yolculuğu hakkında hacı adaylarına hatırlatmalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık memurları tarafından hac ve umre konularında yapılan sunumlar ve eğitimler eşliğinde hacı adaylarına sağlık konularında da bilgi aktarıldı.
Hacı adaylarına ve görevlilere menenjit aşısının uygulanmasıyla program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler