Bayburt'ta 2 ay önce açıldı 92 hastaya hizmet verdi

Bayburt'ta 2 ay önce açılışı yapılan anjiyografi ünitesinden 92 hasta hizmet aldı.

Bayburt'ta 2 ay önce açıldı 92 hastaya hizmet verdi

Kalp ve damar hastalıkları tedavisinde kullanılan ve yaklaşık 2 ay önce hizmete giren koroner anjiyografi ünitesinden 52 hastaya hastaya koroner anjiografi, 40 hastaya ise damarlarda gelişen daralmalarım ve tıkanmaların tedavisinde kullanılan balon ve stent uygulaması yapıldı.

18 Mart tarihinde açılışı yapılan Koroner Anjiyografi Ünitesinde toplamda 52 vatandaşa koroner anjiyografi yapıldı. 40 hastaya da Perkütan Koroner Girişimi işlemi adı altında balon ve stent takıldı.
Hastaneye kalp krizi şikayetiyle gelen hastalara, diğer illere sevk olmadan anında müdahale edilerek, işlemler yapıldı. Koroner anjiyografi ve stent işlemlerinin ekseriyâ koldan gerçekleştiği, hastaların kısa sürede sağlıklarına kavuştuğu da bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler