Bayburt'ta Bayram Sofralarının Vazgeçilmezi: Tatlı Çorba

Bayburt'ta asırlardır süregelen tatlı çorba geleneği, özellikle Ramazan Bayramı'nda ilgi görüyor. Kuşburnu, kuru meyve ve baharatlarla hazırlanan bu soğuk çorba, bayram sofralarının vazgeçilmezi. Yerel kadın kooperatifleri tarafından özenle sunuluyor.

Bayburt'ta Bayram Sofralarının Vazgeçilmezi: Tatlı Çorba

Bayburt, tarihin derinliklerinden gelen bir lezzeti, tatlı çorbası ile bayram sofralarına taşıyor. Yüzyıllardır süregelen bu geleneğe, özellikle Ramazan Bayramı'nda büyük ilgi gösteriliyor. Tatlı çorbanın sıradışı tatlı lezzeti ve soğuk servis edilmesi, onu diğer çorbaların arasından ayırıyor.

Tatlı çorbanın hazırlanışı, kuşburnu meyvesinin ezilmesiyle başlayıp, elde edilen suyun ısıtılmasıyla devam ediyor. Daha sonra haşlanmış kuru incir, kayısı, fındık, erik ve baharatların eklenmesiyle zenginleşen çorba, yaklaşık 5 saatte hazır hale geliyor.

Bayburt'ta bayramların ve düğünlerin olmazsa olmazı olan bu çorba, Yeni Yüzyıl Kadın Kooperatifi gibi yerel kuruluşlar tarafından da özenle hazırlanıyor. Kadınların emeğiyle şehrin kültürünü yansıtan bu lezzet, bayram tatilleri için şehre gelenlerin de vazgeçilmezi.

Restoran işletmecisi ve yöresel yemek ustası Sevil Okumuş, tatlı çorbanın kentin kültüründe önemli bir yer tuttuğunu ve özellikle bayramlarda tercih edildiğini belirtiyor. Geleneksel bir lezzet olan tatlı çorbanın, şehir dışında yaşayanların da özlemini çektiği bir yemek olduğunu ekliyor.

Yöresel ürünler satan dükkan sahibi Emre Kurt ise, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla kadınların alışveriş için dükkanında yoğunluk oluşturduğunu, özellikle kuşburnu ve kuru meyve gibi malzemelerin tercih edildiğini söylüyor. Tatlı çorba, Bayburt'ta geçmişten geleceğe köprü kuran, kuşakları bir araya getiren özel bir lezzet olarak ön plana çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel