Başbakanın annesine hakaret etti ve...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’a yönelik internet yoluyla yapılan ağır küfür ve hakaretlere dava açıldı. Kişinin hatırasına hakaret ettiği iddiası üzerine öğretmen Muhsin C. ve oğlu M.C. hakkında 28 aya kadar hapis istendi. Baba i

Başbakanın annesine hakaret etti ve...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’a yönelik internet yoluyla yapılan ağır küfür ve hakaretlere dava açıldı. Kişinin hatırasına hakaret ettiği iddiası üzerine öğretmen Muhsin C. ve oğlu M.C. hakkında 28 aya kadar hapis istendi. Baba ile oğlu ceza alması durumunda, seçme, seçilme ve memur olma hakkından da men edilecek.
 
Hakaret Maili Emniyete Geldi
 
Denizli'de yaşayan 16 yaşındaki M.C., 2 Şubat 2014 tarihinde rize155@egm.gov.tr adlı ihbar adresine Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’a yönelik küfür ve ağır hakaretler içeren bir mail attı. Rize Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ekipleri,  mailin Denizli’deki IP adresini tespit etti. Polis, baba ve oğlu hakkında hazırladığı fezlekeyi savcılığa gönderdi.
 
Trabzon Suç Saydı
 
RİZE Cumhuriyet Başsavcılığı ‘kişinin hatırasına hakaret’ iddiasının oluşmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Erdoğan’ın avukatının itirazı üzerine dosya Trabzon’a gönderildi. Savcı Selma Polat, dosyanın yeniden ele alınması için mütalaa verdi. Mahkeme ise mailden onlarca polisin haberdar olduğu gerekçesiyle soruşturma istedi ve dosyayı Rize’ye gönderdi.
 
İddianame Mahkemede
 
RİZE Cumhuriyet Savcısı Hakan Yağız, kişinin hatırasına hakaret ettiği gerekçesiyle öğretmen Muhsin C. ve oğlu M.C. hakkında, TCK 130/1 maddesine göre 28 aya kadar hapis istedi. Sanıkların ceza alması durumunda, TCK 53/1 maddesine göre seçme, seçilme ve memur olma hakkından da men edilmesi talep edildi. İddianame 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
 
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’a yönelik internet yoluyla yapılan ağır küfür ve hakaretlere dava açıldı. Kişinin hatırasına hakaret ettiği gerekçesiyle Denizli’de yaşayan öğretmen Muhsin C. ve oğlu M.C.’nin hakkında 28 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Baba ile oğlunun ceza alması durumunda, seçme seçilme ve memur olma hakkından da men edilecek. 
 
HAKARET POLİSİN ADRESİNE GELDİ
 
Denizli’de yaşayan 16 yaşındaki M.C., 2 Şubat 2014 tarihinde rize155@egm.gov.tr adlı ihbar adresine Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’a yönelik küfür ve ağır hakaretler içeren bir mail attı. Rize Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ekipleri, mailin Denizli’de yaşayan Muhsin C. adlı kişiye ait bilgisayardan atıldığını tespit etti. Öğretmen Muhsin C.’nın 16 yaşındaki M.C.’nin babası olduğu belirlendi ve baba oğul hakkında hazırlanan fezleke Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
 
RİZE SUÇ YOK DEDİ, TRABZON SUÇ VAR DEDİ
 
Soruşturmayı yürüten Rize Cumhuriyet Savcısı Osman Erduran mailin herhangi bir internet sitesinde yer almadığını belirterek, ihtilat unsurunun gerçekleşmediği gerekçesiyle suç unsurlarının oluşmadığı için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Başbakan Erdoğan’ın avukatının itirazı üzerine, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı en yakın mahkemenin bulunduğu Trabzon’a gönderdi. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dosya yeniden ele alındı. Savcı Selma Polat, dosyanın yeniden ele alınmasını yönünde mütalaa verdi. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi Hakim Turhan Ahmet Taşkaya, üye hakimler Ahmet Turan Oral ve Nusret Sefa Taner, savcının mütalaasına uyarak itirazı kabul etti. Mahkeme mailden emniyette görevli onlarca kişinin haberdar olduğu gerekçesiyle yeniden soruşturma istedi. 
 
DAVA SULH CEZA MAHKEMİSİNDE
 
Rize Cumhuriyet Savcısı Hakan Yağız, kişinin hatırasına hakaret ettiği gerekçesiyle öğretmen Muhsin C. ve oğlu M.C.’nin hakkında TCK 130/1 maddesine göre 28 aya kadar hapis talep etti. Sanıkların ceza alması durumunda, TCK 53/1 maddesine göre seçme, seçilme ve memur olma hakkından da men edilmesi talep edildi. Savcının hazırladığı iddianame 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel