Balıkçılar hamsiden ümidini kesti

Gülyalı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı Sağlam: ''Geçen sezon yaklaşık 40 bin ton hamsi tutulan Karadeniz'de bu yıl sadece 5 bin ton hamsi tutuldu''Kumbaşı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı Çalış: ''Bir ay sonra hamsi sezonu kapanıyor'' Eylül'de sona eren av

Balıkçılar hamsiden ümidini kesti

Gülyalı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı Sağlam: ''Geçen sezon yaklaşık 40 bin ton hamsi tutulan Karadeniz'de bu yıl sadece 5 bin ton hamsi tutuldu''

Kumbaşı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı Çalış: ''Bir ay sonra hamsi sezonu kapanıyor''
 
Eylül'de sona eren av yasağının ardından 5 ayı geride bırakan Karadenizli balıkçılar hamsiden artık ümidini kesti. 
     
Gülyalı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı İnan Sağlam,yaptığı açıklamada, ''Karadenizli balıkçılar olarak bu sezon umduğumuzu bulamadığımız hamsiden artık ümidimizi kestik'' dedi. 
     
Hamsiden yana bu sezon balıkçıların yüzünün gülmediğini ifade eden Sağlam, ''Geçen sezon yaklaşık 40 bin ton hamsi tutulan Karadeniz'de bu yıl sadece 5 bin ton hamsi tutuldu'' diye konuştu. 
     
Rakamların her şeyi anlattığını ifade eden Sağlam, şöyle devam etti: 
     
''Karadenizli balıkçılar olarak bu sezon umduğumuzu bulamadığımız hamsiden artık ümidimizi kestik. Son bir ay içerisinde havaların soğumasıyla birlikte hamsinin biraz daha fazla tutulacağını düşünmüştük.
 
Ancak bu düşüncemizde de yanıldık. Denize açılan balıkçılarımız limanlara elleri boş dönüyor. Geride bıraktığımız 5 ay içerisinde en çok palamuttan yana yüzümüz güldü. Hamsi bir türlü beklentilerimizi karşılamadı. Durum böyle olunca da tezgahlardaki hamsi fiyatı 7 liradan aşağı düşmedi. 
 
Şu anda bir çok balıkçımız bu tablo karşısında maddi anlamda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sezon başında bankalardan kredi çeken arkadaşlar hamsiden umduğunu bulamayınca kredilerini de geri ödeyemiyor. Bizler bundan sonraki süreçte hamsinin bollaşacağına da inanmıyoruz. Çünkü hamsinin geri dönüşleri başladı.'' 
     
     -''Hamsinin boyu çok küçüldü''-   
     
Öte yandan Kumbaşı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı Mehmet Çalış ise, bir ay sonra hamsi sezonunun kapanacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti: 
     
''Şu anda denize açılan balıkçılarımız hamsiyi gelişi güzel yakalıyor. Zaten bu yıl tutulan hamsinin boyu çok küçük. İlk defa böylesine küçük hamsiyi denizlerimizde görüyoruz. Hamsi bir türlü büyümedi. Hep ince ve küçük kaldı. Hal böyle olunca zaten fiyatları yüksek olan hamsiye tezgahlarda da kimse ilgi göstermedi. Artık hamsi avcılığının da son dönemine girdik.
 
Bundan sonra hamsinin bollaşacağını kimse beklemesin. Sezon bu şekilde kapanır. Bundan sonraki tek umudumuz gelecek sezon. İnşallah önümüzdeki sezon her şey istediğimiz gibi gider.'' 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler