Ayasofya’da gergin dakikalar

Ayasofya Mahallesi Şehit Şener Sümer Sokak Güven Apartmanı’nda oturan vatandaşlar karşılarında Trabzon Belediyesi yıkım ekipleri ile polis ekiplerini görünce küplere bindi. 36 yıl önce bir müteahhit tarafından yapıldığı iddia edilen Güven Apartmanı’nın im

Ayasofya’da gergin dakikalar

Ayasofya Mahallesi Şehit Şener Sümer Sokak Güven Apartmanı’nda oturan vatandaşlar karşılarında Trabzon Belediyesi yıkım ekipleri ile polis ekiplerini görünce küplere bindi. 36 yıl önce bir müteahhit tarafından yapıldığı iddia edilen Güven Apartmanı’nın imara aykırı olduğu iddialarına vatandaştan tepki geldi.

 

Giriş katının bodrum katından, balkonların ise daha dar olması gerektiğini ifade eden belediye personeli vatandaşları ikna etmek için uzun süre dil döktü. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanlarına gelmesini talep eden vatandaşlar ise bir süre sonra imar işlerinden sorumlu yetkililerin çabalarıyla ikna edildi.

 

Eski apartmana yeni adet

 

Apartman sakinlerinden Mustafa Poyraz, "36 yıl önce müteahhit  tarafından yapılan apartmanın girişini bodrum katından yaptılar. Balkonlarını ise yola çıkmayacak şekilde geniş bıraktılar. Belediyeden de bu binaya oturma izni verildi. Ancak üst katta Hasan Öztürk isimli başka bir müteahhit ev yapmak istedi. Biz de karşı çıktık. O evini yapıp oturma izni almak isteyince de binanın imar planına aykırı olduğu ortaya çıktı. Zamanında aklınız neredeydi? Apartmanın girişini şimdi komşumuzun oturduğu daireden odasının içinden alacaklar. Böyle rezillik olur mu? İşte oluyor. 36 yıldır bu belediyeler neredeydi? Kim nasıl izin verdi bu rezalete" dedi.

 

Apartman sakinlerinin tüm çabalarına rağmen Güven Apartmanı’nın girişi bodrum kat yerine Şaban Bilgin isimli vatandaşın odasının içinden geçecek. Apartmanın balkonları ise 1,5 metre genişliğini geçemeyecek. 36 yıl sonra eski apartmana yeni adet gelirken vatandaşlar ise yasalara boyun eğmek zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel