Atatürk 87 yıl önce Trabzon'daydı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a ilk kez gelişinin 87'nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Tören, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Törene, Trabzon Vali Vekili Orhan Eyövge, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Tr

Atatürk 87 yıl önce Trabzon'daydı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a ilk kez gelişinin 87'nci yıldönümü törenlerle kutlandı.

Tören, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Törene, Trabzon Vali Vekili Orhan Eyövge, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Trabzon Belediye Başkanı Ak Partili Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu ile birçok kamu kurumunu temsilen yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende günün önemine ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Atatürk'ün kente ilk ziyaretini 15 Eylül 1924 günü gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Atatürk, Trabzon'a ilk ziyareti sırasında halkın gösterdiği sevgi ve bağlılıktan ötürü hayatının en mutlu anını yaşadığını belirtmiştir. Türk milletinin atası Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'umuza ilk ziyaretinin 87'nci yıldönümünü hep birlikte kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen Atatürk Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Horon gösterisinden sonra da resmi geçit töreni yapıldı. Vali Vekili Orhan Eyövge, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu'nun vatandaşları selamlamaları ile tören son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel