Artvin'de Sakin Şehir Şavşat'ın yeni gözdesi 'Balık Gölü'

Artvin'de 'Balık Gölü' ismi verilen göl, doğa tutkunlarının yeni adresi haline geldi.

Artvin'de Sakin Şehir Şavşat'ın yeni gözdesi 'Balık Gölü'

Artvin’in 'Sakin Şehir' (Cittaslow) unvanlı Şavşat ilçesinde bulunan ve havadan balığı andıran görüntüsü nedeniyle 'Balık Gölü' ismi verilen göl, doğa tutkunlarının yeni adresi haline geldi. Bölge, yaz aylarında pek çok yerli-yabancı turiste ve doğa fotoğrafçısına ev sahipliği yapıyor.

Artvin'in Şavşat ilçesi Pınarlı köyünde bulunan ve havadan balığı andıran görüntüsü nedeniyle "Balık Gölü" ismi verilen göl çevresindeki çam ormanları ve muhteşem doğasıyla görenleri mest ediyor.

avsat-balikgol-1.jpg
"Sakin Şehir" unvanlı Şavşat'ta bulunan doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl’ün yanı sıra Pınarlı köyünde bulunan doğa harikası Balık Gölü son dönemde ilgi çekiyor.

Etrafı dağlarla ve ormanlarla çevrili, enfes bir doğanın içerisinde yer alan 2 bin rakımda bulunan Balık Gölü ziyaretçilerini ağırlarken, Türkiye'nin saklı cenneti olarak nitelendiriliyor.

avsat-balikgol-2.jpg

Şavşat’ta yaşayan ve hafta sonları genellikle Balık Gölü'ne geldiğini söyleyen Fatih Özkan (32), “Burası çok güzel doğayla iç içe. Bu nedenle hafta sonları gelmeyi tercih ediyoruz. Burada güzel zaman geçiriyoruz. Doğası el değmemiş olduğu için insanı cezbediyor. Herkesin gelip buraları görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş’tan Şavşat’a gezmek için gelen ve gölü ziyaret eden Mehmet Kaya Alp (38), “İlk defa Balık Gölü'ne geldim, daha önce duymuştum ama gelmek nasip olmamıştı. Çok güzel bir yer el değmemiş olması çok güzel. Bir kez daha fırsat bulursam gelip konaklamayı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

avsat-balikgol-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel