Arsin Kaymakamının başı GPRS ile dertte

Trabzon'un Arsin ilçesin de Karadeniz fıkralarına konu olacak bir olay yaşandı. İlçe kaymakamı Salih Altun, iş verimliliğinin artması için Özel idareye ait iş makinalarına taktırdığı GPRS cihazı başına dert oldu.  Trabzon’un Arsin ilçesi kaymakamı, Köylül

Arsin Kaymakamının başı GPRS ile dertte

Trabzon'un Arsin ilçesin de Karadeniz fıkralarına konu olacak bir olay yaşandı. İlçe kaymakamı Salih Altun, iş verimliliğinin artması için Özel idareye ait iş makinalarına taktırdığı GPRS cihazı başına dert oldu.  Trabzon’un Arsin ilçesi kaymakamı, Köylülerden gelen "yavaş çalışıyorlar" şikâyetlerini dikkate alarak özellikle köylerde yol, su ve alt yapı çalışmaları yapan iş makinelerine GPRS cihazı taktırdı. Bu şekilde işçilerin gün içindeki çalışmalarını uydu üzerinden sürekli takip etmeye başlayan Kaymakam Altun, araçların günün farklı zaman dilimlerinde çalışmadığını fark edince, bu iş makinelerini kullanan işçileri uyardı, sözlü ve yazılı savunmalarını aldı.

 
SENDİKA İSTEDİ VALİLİK BAŞLATTI
Trabzon YOL-İŞ sendikası genel merkezi işçilerin bu şekilde kontrol altında tutulmasının üzücü olduğunu, ciddiyetle bağdaşmadığını ve yasal olmadığını belirterek, konuyla ilgili olarak 18 Temmuz da Trabzon valiliğine bir yazı yazarak işçilerin onurunun kırıldığı, rencide olduğu gerekçe göstererek kaymakam hakkında soruşturma talebinde bulundu.
 
6 KİŞİNİN YEMİNLİ İFADESİ ALINDI
Bunun üzerine Trabzon valiliği 20 Eylül de Arsin kaymakamı hakkında araştırma ve inceleme başlattı. Bu nedenle Kaymakam Salih Altun ile aralarında işçilerin bulunduğu 6 kişinin yeminli ifadeleri alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda çalışmadığı için işçiler hakkında soruşturma açan kaymakam Salih Altun hatalı bulundu.
 
VALİLİK “SUÇLUSUN SAVUNRMANI YAP”
Bu nedenle Kaymakam Altun’a Trabzon vali yardımcısı Kamil Sarıaslan imzasıyla 12 Kasım 2012 tarihinde gönderilen yazıda,  “il özel idaresine ait araçlara takip amacıyla GPRS takılması olayının basında haber yapıldığı ve magazinleştirildiği, bu şekilde çalışan personelin aile ve toplum nezdinde küçük düşürülmesine ve motivasyonlarının bozulmasına sebebiyet verdiği anlaşılmaktadır” denilerek, Kaymakam Altun’un 7 gün içinde ek savunma vermesini istedi.
 
TRAJIKOMİK BİR DURUM
İl genel meclisi üyesi Haydar Gürsoy ise, 4 yıllık il genel meclisi üyeliği sırasında en doğru bir projeye imza attığına inandığını belirterek, "Bu uygulama örnek bir uygulama olması gerekirken ne yazık ki soruşturmalık bir uygulama oldu. Bu durum Araçların gün içindeki takipleri çalışmaları ve verimi artırır. Herkes işini yaptığı zaman bunun ne önemi var., Kaymakam ödüllendirileceği yerde soruşturmalık oldu. Gerçekten tirajı komik bir durum" dedi 
 
OLAY NEYDİ
Trabzon'un Arsin ilçesi kaymakamı Salih Altun, Mayıs ayı içerisinde, ilçe genelinde yapılan köy yolları ve benzer çalışmalarda iş süresinin beklenen zamanlarda gerçekleşmemesi üzerine iş makinelerini ve işçileri kontrol altına almak ve çalışmaları anında izlemek için iş makinelerine GPRS cihazı taktırdı. Böylelikle çalışmaları uydu üzerinden internet kanalıyla takip etmeye başlayan kaymakam Altun, sistem sayesinde iş makinelerinin kontak açma dahil, hareket saati, hızları, güzergâhlarını izlemeye başladı. Kaymakam Altun bu sayede Bölgedeki iş makinalarının ve işçilerin zaman zaman günde ortalama 3-4 saat çalıştığını fark etti. Bu nedenle işçilerden savunma aldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel