Araklı'da babadan kızına dayak

Eryiğit ilk ifadesinde, kızı Zehra’yı, geç kaldığı için dövdüğünü söyledi.Olay Araklı’nın Kayaiçi Köyü’nde önceki gün meydana geldi. Köprüden geçen ilköğretim okulu öğrencisi küçük kızın bir erkek tarafından tekme tokat dövülmesi yapımı devam eden hidroel

Araklı'da babadan kızına dayak

Eryiğit ilk ifadesinde, kızı Zehra’yı, geç kaldığı için dövdüğünü söyledi.

Olay Araklı’nın Kayaiçi Köyü’nde önceki gün meydana geldi. Köprüden geçen ilköğretim okulu öğrencisi küçük kızın bir erkek tarafından tekme tokat dövülmesi yapımı devam eden hidroelektrik santralinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Öğrenciyi birkaç kez yere de atan kişi, daha sonra yürüyerek uzaklaştı.

KIZINI GEÇ KALDIĞI İÇİN DÖVMÜŞ
Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Savcılık soruşturma açtı, Jandarma ekipleri de Kayaiçi Köyü’ne giderek olayı araştırdı. Yapılan incelemede görüntülerdeki kişinin 34 yaşındaki İsmail Eryiğit, dövdüğü çocuğun ise 9 yaşındaki kızı Zehra Eryiğit olduğu belirlendi.

İsmail Eryiğit, Jandarma tarafından gözaltına alındı. Eryiğit'in ilk ifadesinde, “Geç kaldığı için sinirlendim ve dövdüm" dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

9 yaşındaki Zehra Eryiğit yaşadığı olayı gözyaşları ile anlattı.

Güvenlik kamerası görüntülerinin basına yansımasının ardından olayla ilgili Trabzon Valiliği soruşturma başlatırken, görüntülerdeki şahsın kızı Zehra Eryiğit’i döven baba İsmail Eryiğit olduğu belirlendi.

Baba Eryiğit gözaltına alınırken, kızı Zehra Eryiğit ise bugün öğle saatlerinde babaannesi Huri Eryiğit ile Araklı Adliyesi’ne geldi.

Basın mensuplarının burada sorularını cevaplandıran ilköğretim okulu öğrencisi Zehra Eryiğit “O gün biraz geç kalmıştım. Babam da köprüde bekliyordu. Geç geldiğim için beni biraz hırpaladı. Üzgünüm” derken daha sonra ağlamaya başladı. En büyük hayalinin okuyup doktor olmak olduğunu söyleyen minik kızı babaannesi sakinleştirmeye çalıştı.

Öte yandan gözaltına alınan baba İsmail Eryiğit’in nöbetçi savcılıktaki ifadesi sürüyor.

VALİ: GEREKİRSE KORUMA ALTINA ALIRIZ
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, çocuğa dayak olayının 2 ay önce ilçenin bir köyünde meydana geldiğini anlatırken "Araklı’nın bir köyünde ;9 yaşındaki bir kız çocuğumuz çok yakını tarafından çok feci bir dövülme tabirinin de ötesinde hırpalanmış.

Bu olay geçtiğimiz cuma günü bir kaset marifetiyle Araklı Kaymakamlığı’mıza gönderildi. Hemen savcılığa suç duyurusunda bulunularak gerekli işlemler başlatıldı. Zanlı veya zanlıların yakalanması için gerekli tahkikat başlatıldı.

Ertesi gün zanlı yakalandı. 9 yaşındaki kız çocuğumuzu dövenin dışarıdan değil ailenin içinden birisi olduğu tespit edildi. Darp edilenin hem bir kız çocuğu olması, hem çocuk olması,hem de bir insanın bu şekilde dövülmesi nedeniyle olayı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Kızılcık, küçük kızla ilgili gerekli önlemleri alacaklarını belirterek, "Devlet olarak gerekirse çocuğun koruma altına alınması için de gerekli işlemleri başlattık.

Bu olayın isterse ailede en yakını, birinci derecede yakını olsun kabul edilebilir hiç bir tarafı yok. Maalesef kimin dövdüğünü söylemeye dilim varmıyor. Çok feci bir olay" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel