Ankara ve İstanbul'da Trabzon etkinlikleri

TTB, Ankara ve İstanbul'daki etkinliklerin aynı tarihte yapılmasının yaratacağı olumsuzluğun önüne geçmek için tarihlerde değişiklik yapılmasını istediTrabzon Ticaret Borsası (TTB), Ankara'da geleneksel hale getirilen ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri''

Ankara ve İstanbul'da Trabzon etkinlikleri

TTB, Ankara ve İstanbul'daki etkinliklerin aynı tarihte yapılmasının yaratacağı olumsuzluğun önüne geçmek için tarihlerde değişiklik yapılmasını istedi

Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Ankara'da geleneksel hale getirilen ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'' ile İstanbul'da düzenlenmesine karar verilen ''Trabzon Günleri''nin aynı tarihte yapılmasının yaratacağı olumsuzluğun önüne geçmek için organizasyon tarihlerinde değişiklik yapılmasını istedi. 
     
TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu imzasıyla İstanbul'daki ''Trabzon Günleri'' etkinliğini düzenleyen Trabzon Federasyonu Başkanlığı'na yazı gönderildi. 
   
Trabzon Valiliği, Belediye Başkanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara'daki Trabzon Vakfı Başkanlığı'nın da bilgilendirildiği yazıda, Trabzon'un kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla 22-24 Şubat 2013 tarihleri arasında Feshane Kültür Merkezi'nde ''Trabzon Günleri'' etkinliklerinin düzenleneceğini öğrendikleri belirtildi. 
     
Trabzon'un kurtuluş yıl dönümü nedeniyle 2007 yılından itibaren Ankara'da ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'' düzenlendiği ifade edilen yazıda, şu görüşlere yer verildi: 
   
''Bu yıl söz konusu etkinliklerin 7'incisi 21-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ankara ve İstanbul'daki etkinliklerin tarih olarak çakıştığı görülmektedir. Bu durum, bu tür organizasyonları en yüksek katılım ve en ideal şekilde gerçekleştirerek adından söz ettiren Trabzon için olumsuzluk teşkil edecektir. Çünkü, kuruluşların büyük bir bölümü iki ayrı organizasyona katılamayacak ya da katılacaklar, yapmayı planladıkları etkinlikleri bölüştüreceklerdir. 
   
Yaptığımız görüşmeler doğrultusunda Ankara ve İstanbul'daki etkinliklerin iki ayrı zaman diliminde yapılması gerektiği konusunda fikir birliği oluştuğunu tespit etmiş bulunuyoruz. Bu nedenle Ankara'da Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde yapılan etkinliklerin, İstanbul'da Trabzon'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişi tarihine denk düşürülmesinin doğru ve anlamlı olacağı kanaatindeyiz.
 
Çünkü Fatih Sultan Mehmet, 29 Mayıs 1453'de fethettiği İstanbul'un ardından 26 Ekim 1461'de Trabzon'u 'Trabzon fethedilmezse İstanbul'un fethinin anlamı olmaz' diyerek fethetmiştir. İstanbul ve Trabzon arasındaki bu tarihi tespitten yola çıkarak söz konusu etkinliklerin Ekim ayında gerçekleştirilmesi daha anlamlı olacaktır.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel