Altuntaş dobra dobra konuştu!

 Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, yaptığı açıklamada, şoför esnafının her zaman önünde yürüdüğünü belirterek, Trabzon’a yaptığı hizmetleri anlattı. Altuntaş, “Şeffaf, ayakları yere basan, üyelerimizin menfaatini düşünen, çal

Altuntaş dobra dobra konuştu!

 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, yaptığı açıklamada, şoför esnafının her zaman önünde yürüdüğünü belirterek, Trabzon’a yaptığı hizmetleri anlattı. Altuntaş, “Şeffaf, ayakları yere basan, üyelerimizin menfaatini düşünen, çalışkan ve üretken bir vizyonla başlattığımız ve planladığımız projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Oda menfaatleri adına her kişi, kurum ve kuruluşla iletişim kurup, işbirliği yapma ve ortak fayda üretme anlayışını sürdürmekte kararlıyım. Duraklarda yaşanan sıkıntıları yakından takip edip araç ihtiyacı olan duraklara fazla aracı olan duraklardan araç kaydırması yapıyoruz. Yaptığımız bu uygulamayla hem şoför esnafımız hem de Trabzonlu vatandaşlar kazanacaktır” diye konuştu.

SÖZ DEĞİL HİZMET ÜRETTİK

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak her geçen gün kaliteli ve güvenli taşımacılığı tesis etmek için olanca güçle çalıştıklarını ifade eden Altuntaş, “Yılların birikimini bu bilinçle taçlandırarak, şoför esnafımıza en iyi çalışma ortamını sağlamak için uğraş veriyoruz. Biliyorum ki yaptığınız iş gerçekten çok zor ve risk taşıyor. Gece gündüz demeden hizmet etmemiz gereken bir mesleğimiz var. Farklı insanları bir yerden bir yere taşırken, kaza, gasp, darp, ceza gibi risk kıyafetini de sırtımıza giyiyoruz. Bunun yanında maksimum müşteri memnuniyeti için güler yüzlü davranmayı, taşıdığımız canın bilinciyle de dikkat unsurunu en üst seviyede tutmayı hedefliyoruz. Diğer yandan değişik alışkanlık ve davranış şekilleri olan insanları da ayırt etmeden istedikleri noktaya ulaştırıyoruz. Bu gerçekler ışığında biz esnafımızın neler yaptığını ve neler yapması gerektiğini biliyor, ona göre projeler üretiyoruz. Bulunduğumuz makamda şoför esnafını temsil edip, esnafımızın kazancına ve güvenliğine dair kararlar alırken, biliyoruz ki şoför esnafı da layıkıyla yerine getirdiği mesleğini de bizi, odamızı temsil ediyor” dedi.

SORUN ÜRETMEDİK BİRİKEN SORUNLARI ÇÖZDÜK

Şoför esnafı için bu mesleğin yeniden ayağa kaldırılması için neler yapılması gerekiyorsa yapılacağının sözünü verdiklerini söyleyen Altuntaş, şöyle devam etti: “Var olan birçok sorunumuz çözüldü mü, çözüldü. Bunu kim çözdü? Turan Altuntaş ve arkadaşları. Fakat bizim insanımızda zaman zaman çekememezlik oluyor. Bardağın dolu tarafına bakılmıyor. Ne yazık ki bardağın hep boş tarafına bakılıyor. Geldiğim zaman duraklarımızın durumu ortada idi. Duraklarımızda oturacak bir yer yoktu. Şimdi duraklarımızın hali nasıl? Bilgisayarından oturma yerlerine kadar her şey mevcut. Sıcak çaylarını rahatça içebilecekleri yerleri artık mevcut. Şoför esnafı duraklarında birbirleriyle muhabbet ediyor, dertleşiyor. Bundan daha iyi bir kaynaşma ortamı olamaz. Elbette gönül daha iyisini ister, bunlar belki zamanla olacak fakat bugünkü şartlarda ancak bu kadar. Şoför esnafı da kendisine bu kadar kazanım sağlayanı, yanında olanı desteklemelidir. Biz şoför esnafının ekmeğini artırmak için buradayız.”

Söz verdiklerimi yerine getiriyorum

Altuntaş, "Şoför esnafına söz verdiğim her projeyi tek tek yerine getiriyorum. Şoför esnafının verdiği güçle de daha iyi hizmet etmenin sözünü verdim, veriyorum. Şu bilinmelidir ki, Şoförler Odası, Trabzon’un en güçlü topluluğundan birisi. Bu topluluğun her üyesi birbirinden değerli, mesleğine ve temsil edildiği noktaya sahip çıkan bilinçli insanlardan oluşuyor. Şoför esnafının her sorununda daima yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Oturduğum Şoförler Odası makamı şoför esnafımızın makamıdır" dedi.

Şoför her zaman suçlu değildir

Özel araçların sorun çıkardığını belirten Turan Altuntaş, "Hususi araçlar buldukları her yere park ettikleri için biz de sıkıntı çekiyoruz. Kenara yapılan parklar önlenirse trafik akacak, rahatlayacaktır. Özel araçlar girdiğinde ve gelişi güzel bırakıldığında hem şoför esnafına hem de vatandaşımıza rahatsızlık veriyor. Ama zamanla bu sorunun da düzeleceğine inanıyoruz. Elbette neden özel araç öyle veya böyle demiyoruz. Fakat yanlış bir algı var. Dolmuşçu hep suçlu, hep yanlış sollar, hep hatalı gider gibi bir anlayış oluşmuş. Bunu da birileri bilerek oluşturuyor" dedi.

Dolmuşa zam konusu çok büyütüldü

Trabzon’da taşımacılığın ucuz ve daha rahat olduğunu belirten oda başkanı Altuntaş, şunları kaydetti: “Her mahalleye, herkesin kapısının önüne kadar dolmuş gidiyor. Bu rahatlık her ilde yok. Son dönemde dolmuşa bir zam yapalım dedik. Bunu yaparken de enflasyon, akaryakıt giderleri, hepsini araştırdık. Aslında vatandaş zam olayına tepki göstermedi. Fakat her ne hikmetse Trabzon’da özellikle üniversite öğrencilerinin bir kısmı olayı çok büyüttü. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, bu şehri bizden fazla seven kimse olamaz.”

7 gün 24 saat kaliteli hizmet

 

Tecrübeli şoför esnafıyla sürekli istişare halinde olduklarını bildiren Altuntaş, "Böylece sorunlarımıza daha çabuk çözüm bulacağımıza inanıyorum. Çünkü bu odayı şoför esnafıyla birlikte yönetmeye talip olduğumuzu göreve başlamadan önce söylemiştik. Vaat ettiğimizden daha fazlasını yapmaktayız. Yaptığımız her icraatı da önce üyelerimizle, sonra da kamuoyu ile paylaşmayı ilke edindik, bundan sonra da öyle olacaktır.

Öncelikle üyelerimizle odamız arasındaki haberleşmeyi hızlı ve akıcı bir şekilde sağlamak için SMS sistemini odamıza kurduk. SMS sistemiyle hem üyelerimize daha çabuk ulaşmaktayız hem de üyelerimize, mesleki anlamda kendilerini ilgilendiren konuları daha hızlı bir biçimde iletebilmekteyiz.

Şoför esnafımızın faydalanması için ambulans ve çekici aracı da emirlerine verdik. Oda bünyesinde üyelerimize 7 gün 24 saat ücretsiz çekicilik hizmetleri, üyelerimize ve vefat eden yakınlarına ambulans aracı hizmeti verilmektedir. Bunun yanında şoför esnafı Şoförler Odası’na girdiğinde çayından kahvesine, gazetesinden dergisine kadar her imkânı kendilerine sunduk. Artık bizim dönemimizde şoför esnafı kendi odasında -bunu tüm samimiyetimle söylüyorum- ilgi buldu. Şoför esnafına güler yüzlü, hoşgörülü bir şekilde hizmet veriliyor" dedi.

5 binin üzerinde istihdam

Altuntaş, "Göreve geldiğimizde Trabzon’daki dolmuş minibüs sayısı 732 idi. Bugün de sayı değişmedi. Bu minibüslerde 5 binin üzerinde istihdam sağlanıyor. Trabzon’da sadece 20 bin kişi şoför esnafının kazandığı ile ekmek yiyor. Buna petrol istasyonlarını, sanayi esnafını ve oto yıkamacıları da katarsak sayı 30 bini aşar. Bu rakam da Trabzon merkez nüfusunun neredeyse yüzde 15’ine tekabül eder. Bu önemli bir rakamdır. Bizler bunun farkında olarak gece gündüz çalışıp esnafımızın sorunlarına çare arıyor, yolcularımızı rahat ettirmeye çalışıyoruz. Duraklara dışarıdan yeni minibüs eklemiyoruz. Duraklar arası geçiş yapıyoruz. Örnek vermek gerekirse, araç sayısı fazla olan Fatih durağından Boztepe durağına araç kaydırıyoruz. Biz göreve geldiğimiz zamanki 732 sayısını korumak istiyoruz" diye konuştu.

Herkes kendi hattında çalışacak

Altuntaş, "Ülke genelinde ve ilimizdeki en önemli sorunlardan biri de korsan taksicilik ve minibüsçülüktür. Korsan yasasının çıkmasına ve odamızın yazılı ve sözlü olarak Maliye ve Trafik ekiplerine müracaat etmesine rağmen, denetlemenin yapılmaması ve korsan olarak faaliyetlerin devam etmesi, yasal olarak çalışan taksici ve minibüsçü esnafımıza kazanç açısından büyük zararlar vermektedir. Ayrıca ilçe ile il arasında çalışan minibüsçü esnafımıza kazanç açısından büyük zararlar vermektedir. Bakın Trabzon’da her noktada taksilerimiz var. Bu taksiler yıllardan beri Trabzon halkına hizmet vermektedir. Birçok taksi sahibi de babasından atasından süregelen mesleği icra ediyor. Fakat şehirde bir bakıyorsunuz her alanda birileri taksicilik yapıyor. Bunu nasıl yapıyor? Bir işletme veya bir şahıs her neyse el altından bu işleri yapıyor. Özellikle devlet dairelerinin birçoğu bir yere gideceğinde nasıl oluyorsa vergi veren taksici esnafı değil de özel taksiler hemen bitiveriyor. İlçelerde satılan plakalardan ötürü de gerçek taksi esnafımız mağduriyet yaşamaktadır. Trabzon küçük bir alan. Buradaki herkes birbirini tanıyor. Bir bakıyorsunuz Akçaabat’ın bir beldesinden alınan taksi plakası Trabzon’da geceleri cirit atıyor. Şikâyet ediyorsun, hemen işlem yapılıyor. Fakat hem kendi hem de taksici esnafı kaybediyor. Bu sebeple herkesin hattı neredeyse orada çalışacak" dedi.

Kopyalar teferruattır

"Göreve geldiğimiz zaman şoför esnafı birbiriyle yarışır haldeydi" diyen Altuntaş, şöyle devam etti: "Fakat bugün şoför esnafı huzurlu ve mutlu. Bazı duraklarımız tam istediğimiz şekilde değil. Fatih, Ayasofya, Kurankursu durakları yıllardan beri birbiriyle mücadele ettiler. Şu cemiyetin yarı zamanı oradan gelen sıkıntılarla idi. Ben ve arkadaşlarım oturup konuştuk. Sayın valimiz, sayın belediye başkanımız, değerli emniyet müdürümüz, ‘ne yapalım’ dediler. ‘Ben bu durakları birleştireceğim’ dedim. O zaman bana ‘Sen bu arkadaşları ikna edebilir misin’ diye yetkililer sordu. Ben şoförüme güveniyorum. Şimdi gelinen noktada üç durak birleşti. Kim kazandı? Şoför esnafı kazandı. Fakat birilerinin çıkıp ben yaptım gibi ifadeleri doğruları yansıtmamaktadır. Önemli olan asıldır. Kopyalar teferruattır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel