Altıntaş'dan Trabzonlulara uyarı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Arap turistlerin Trabzon'a ilgisinin arttığına dikkat çekerek, bu ilginin sürekli olması için esnafın yanlış davranış içerisinde olmaması gerektiğini söyledi.  Ahmet Yaşar Altıntaş, yaptı

Altıntaş'dan Trabzonlulara uyarı
Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Arap turistlerin Trabzon'a ilgisinin arttığına dikkat çekerek, bu ilginin sürekli olması için esnafın yanlış davranış içerisinde olmaması gerektiğini söyledi. 
 
Ahmet Yaşar Altıntaş, yaptığı açıklamada, "Kendine has havası, doğal güzellikleri ve deniziyle Karadeniz'in incisi Trabzon son birkaç senedir Arap turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Arapların kendilerini evlerinde hissettiği, ezan sesinin eksik olmadığı şehrimizde konforlu ve rahat otellerin varlığı, Trabzon halkının misafirperver tutumu onları buraya çeken nedenlerden sadece bazıları. Trabzon ekonomisine katkı sağlayan Arap turistler, bazı esnafımızın kendilerine yönelik tutum ve davranışından rahatsız. Eğer bir dönem Rus turistlere yönelik yapılan hatalar Araplara da yapılırsa biz kaybederiz." dedi. 
 
Arap turistlerin dünyanın her yerine gidebileceğine değinen Altıntaş, "Onlar burada kendilerini rahat hissediyorlar ki bizi tercih ediyorlar. Her şeyden öte giyimden, gıdaya, ulaşımdan, konaklamaya ekonomiye ciddi katkıları var. Rus turistleri Trabzon'dan vazgeçiren yanlışlıklar, Araplar için de söz konusu. Hatalarımızı tekrar etmemeliyiz. Turistlerin ilimizi daha çok sevmesi ve daha çok kalmaları için belediye ve sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz." uyarısını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel