Abanoz: Ortahisar'da iki parti yarışıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Osman Abanoz Haber61 TV'nin konuğu oldu.Osman Abanoz yaptığı açıklamada şunları söyledi;ORTAHİSAR’DA İKİ PARTİ YARIŞIYORBirçok resmi kurumu dolaştık. Şuanda Trabzon’da iki parti yarıştığını görüyo

Abanoz: Ortahisar'da iki parti yarışıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Osman Abanoz Haber61 TV'nin konuğu oldu.

Osman Abanoz yaptığı açıklamada şunları söyledi;

ORTAHİSAR’DA İKİ PARTİ YARIŞIYOR

Birçok resmi kurumu dolaştık. Şuanda Trabzon’da iki parti yarıştığını görüyoruz. CHP bu yarışın biraz dışında kaldı. Daha erken çalışmalara başlamamızın avantajıyla daha çok çalıştık ve daha çok ziyaretlerimizi yaptık. Bu nedenle avantajımız var. Trabzon’da birçok sivil toplum örgütünde görev yaptım. Bunlardan en önemlisi Trabzonspor yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bunun bana çok artıları oldu. Şimdi belediye başkanı olursam bu sayede tanıdığım iş adamlarının Trabzon’a yatırım yapmasına yardımcı olacağım.

YENİ BELEDİYEYE TECRÜBELİ BİR İSİM LAZIM

Hem vakıfçılık hem dernekçilik hem de sivil toplum örgütlerindeki bağlantılarımla daha başarılı olacağımı düşünüyorum. Bu yönümle diğer adaylardan daha önde olduğumu söyleyebilirim. Ortahisar Belediye yeni bir belediye ilk belediyeyi tecrübeli bir isme verilmesi gerek. Ben her birimde görev almam ve belediyede yaptığım görevler nedeniyle bütün kanunları bütün işleyişi bilmem bana avantaj sağlayacak.

NÜFUSUMUZ BİRÇOK İLDEN FAZLA

Bizim nüfusumuz birçok ilden daha fazla. Nüfus demek para demek. Bunun için bunu iyi değerlendirecek bir başkana ihtiyacımız var. Bunu kullanmak içinde tecrübeye ihtiyaç var. Bunu halkımıza anlatarak çalışmalarımızı sürdürdük. Bizim bir avantajımızda Meclis üyelerimizi de iyi seçtiğimizi düşünüyoruz. Avukatlar, Mimarlar, Mühendisler, iş adamları, her iş kolundan aramızda arkadaşlarımız var. Bu dengeyi de iyi kullandık. Kadın adaylarımızı da iyi seçtik. Bu kadın adaylarımızdan seçilmemiz halinde bir kadın başkan yardımcımız olacak. Hiç beklemediğimiz yerlerden destek gördük. Bütün kamu kurum kuruluşlarını dolaştık. Diğer partiler buraların çoğunu gezemedi. Sabah namazının ardından yollara düştük. Bu çalışmalarımızı gören vatandaşlar bize destek verdi.

 

DEVAMI 2. SAYFADA

 

TRABZON’DA HER BÖLGENİN İHTİYAÇLARI FARKLI

Her mahallenin her bölgenin ihtiyaçları ayrı. Bunları her bölgenin kendi sorunlarını ele alarak çözmeye çalışacağız. Tek başımıza yapamayacağımız işler de var. Mesela Trabzon2da trafik sorununu çözerim dersem kimse ban inanmaz çünkü bu sadece benim değil Büyükşehir’in de yetki alanına giren bir durum. Trabzon’un doğalgaz konusunda daha detaylı olarak çalışılması gerekiyor. Bu sorun Trabzon’un önemli bir sorunu. Sivil toplum örgütleri kent konseyi ve muhtarlarla sıkı ilişkiler içinde bulunacağız.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ YERSİZ DEĞİL

Belediyemiz yersiz değil. Bir planlama yapıldı. Birkaç ay yerleşmede sıkıntı olabilir ama zaman içinde her şey çözülür. Bildiğim kadarıyla valilikte bir komisyon çalışmalarını yaptı. Yer sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum.

BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE ÜRETİM VAR

Bizim iki yönümüz de var. Hem vatandaşların sıkıntılarını dinleyen yönümüz ve bir de projeci yönümüz var. Bizim olduğumuz yerde üretim var. Bizim ötekimiz yok. Benim en önemli yönüm siyasi bir geçmişim yok. Her parti ile çalıştım. Hayvan hakları konusunda da önemli çalışmalarımız var.  Yabani hayvan müzesi yapacağız. Kanuni müzesi yapacağız. Konya’ya gidenler Mevlana’yı nasıl görüyorsa Kanuni Sultan Süleyman’ı da Trabzon’da aynı şekilde yapacağımız müzede görecekler.

ENGELLİLERİMİZİN ÇOK SIKINTILARI VAR

En çok önem verdiğimiz vatandaşlarımızın başında engellilerimiz var. Engellilerimize yer konusunda çok sıkıntıları var. Onların yerlerini iyileştireceğiz ve onlara değişik yerler sunacağız. Becerilerine göre onları topluma kazandırmak için çalışacağız. Belediye alanlarında onların kullanabileceği yerler yapacağız. Bu konu belediyelerin asli görevleri arasında.

CAMİLER İÇİN ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞÜIZ

Benim başkanlığını yapacağım yönetimde dilenciler bile iş sahibi olacak. Onların bazı yerlerde vatandaşları rahatsız ettiğini görüyoruz. Bunların iş sahibi olmaları için gereken çalışmaları yapacağız. Camilerin temizliğini belediyemiz yapıyor doğru ama abdest alma yerlerini tekrar elden geçireceğiz. Camilerin etrafını açacağız. Çalışma yapabileceğiz yerlerde çalışmalarımızı yapıp ışıklandırmaları güzel görünmeleri için çalışmalarımızı yapacağız.

CEZAEVİNİN BEŞİKDÜZÜ’NE YAPILMASI MAKUL DEĞİL

Cezaevinin Beşikdüzü’ne yapılması çok makul değil. Mahkûm buraya gelirken kelepçeli geliyor. Bunun yazı var kışı var. Geçecek sürede güvenlik zafiyeti olabilir. Bazen idarecileri anlamakta zorluk çekiyorum.

TRABZONSPOR BAŞKANI BİZİ ALDATTI

Trabzonspor başkanı bende dâhil birçok arkadaşımızı aldattı. Verdiği sözleri yerine getiremedi. Yöneticilerin birçoğu yanında değil. Verdiği sözlerin dışında hareket etti. Kendisi milliyetçi ülkücü arkadaşlarımızın oylarını aldı ancak onları sonradan çok üzdü. Kupamızın alınması konusunda verdiği mücadeleyi yeterli görmüyoruz. Biz seçildiğimizde başka çalışmalar içinde olacağız.

GEÇMİŞTEKİ BELEDİYE BAŞKANLARI PARTİCİLİK YAPTI

Geçmişte bazı başkanlar particilik yaptı. Bizim ötekimiz yoktur. Bütün arkadaşlarımıza vatandaşlarımıza eşit mesafede olacağız. Kanunların geçmişteki ve şimdiki durumunu bildiğimiz için bu bizim için bir avantaj. Siyasi yönümüzde var, memuriyet yönümüzde var bu nedenle halkımız bize yöneliyor. Belediyecilik bilgim olduğu için geçmişteki çalışmalarımızı gördükleri için bana yöneliyorlar. Teşkilatlarımız müthiş coşkulu. Hepimiz büyük özveri ile çalışıyoruz. İnşallah 31 Mart pazartesi günü büyük farkla başkan olacağız. Büyükşehir adayımızı da unutmamamız gerek. Hüseyin Örs hocamızda çok iyi çalıştı. Onun arkadaşları da bize çok büyük destek verdi. Onunla beraber seçildiğimizde Trabzon çok farklı bir yönetimle birlikte oalcak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel