99 kuruşu ödemeyi unutunca

Trabzon’da işçi emeklisi Zeki Çakmak yıllar önce çıkarttığı kredi kartını 2009 yılında borcunu ödeyerek kapattı. Aradan geçen 4 yılın ardından ise paraya ihtiyacı olan Çakmak, ihtiyaç kredisi almak için başka bir bankaya başvurdu. Başvurusu değerlendirile

99 kuruşu ödemeyi unutunca

Trabzon’da işçi emeklisi Zeki Çakmak yıllar önce çıkarttığı kredi kartını 2009 yılında borcunu ödeyerek kapattı. Aradan geçen 4 yılın ardından ise paraya ihtiyacı olan Çakmak, ihtiyaç kredisi almak için başka bir bankaya başvurdu. Başvurusu değerlendirilen Çakmak acı bir sürprizle karşılaştı. Kredi başvurusunda bulunduğu banka tarafından ''Size kredi veremeyiz. Yasal takibe düşmüşsünüz'' sözleri ile karşı karşıya kaldı.  

2009 yılında kullandığı kredi kartı hesabı nedeniyle yasal takibe düştüğünü öğrenen Çakmak, soluğu kartının bağlı bulunduğu bankada aldı. Tüm müracaatlarına rağmen defalarca bekletildiğini iddia eden Çakmak’ın aldığı cevap ''Hesabınızda birkaç kuruş vardı. Bu para, ana paranın yasal faizi ve gecikme bedelleridir'' oldu. Uzun uğraşlar sonrası borcunu ödeyerek bankadan borcu yoktur yazısı alan Zeki Çakmak, ''Bankalar adeta tefecilik yapıyor. Dolaylı yollardan kitabına uydurarak vatandaşı sömürüyorlar. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Sicilime işlendi ve mağdur edildim. Paranın miktarı sadece 206 TL ama başıma açtığı işler paha biçilmez'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel