9 İlde kaçak çay operasyonu!

Rize ve 8 ilde gerçekleştirilen "Efor" adlı operasyonda ele geçirilen 280 ton kaçak çayı, yerli ve atık çöp çaylarla karıştırarak piyasaya sürdükleri iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yurda sokulan kaçak çay miktarını öğrenmek için kendi

9 İlde kaçak çay operasyonu!

Rize ve 8 ilde gerçekleştirilen "Efor" adlı operasyonda ele geçirilen 280 ton kaçak çayı, yerli ve atık çöp çaylarla karıştırarak piyasaya sürdükleri iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yurda sokulan kaçak çay miktarını öğrenmek için kendi aralarındaki görüşmelerde, "Efor testi kaç çıktı?" şeklinde şifre kullandıkları tespit edildi.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince Rize başta olmak üzere Ağrı, İstanbul, Adana, Van, Batman, Trabzon, Gümüşhane ve Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonda; gümrük işlemlerine tabi tutulmayan yabancı menşeli çayları yurda soktukları ve bu çayları yerli ve atık çöp çaylarla karıştırarak piyasaya sürdükleri iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı. Muhtelif tarihlerde yurda sokulan 280 ton kaçak çaya el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerden 11'i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, A.A., H.F.B., Ş.F., K.K., S.B. ve E.A., "Suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın Türkiye' ye ithal etmek, resmi belge düzenleme yetkisine sahip kamu görevlisine yalan beyanda bulunmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.

ŞİFRE: EFOR TESTİ KAÇ ?

Polisin "Efor" adını verdiği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin yurda sokulan kaçak çay miktarını öğrenmek için kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde, "Efor testi kaç çıktı?" şeklinde şifre kullandıkları tespit edildi. Ele geçirilen kaçak çaylarla ilgili yapılan inceleme sonucunda çayların, düşük kaliteli yabancı menşeli ve Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı olduğu belirlendi.

VERGİ KAYBI 1 MİLYON 350 BİN LİRA

Ele geçirilen kaçak çay nedeniyle devletin vergi kaybının yaklaşık 1 milyon 350 bin lira olduğu öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca, 3 ay önce İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda ele geçirilen kaçak çayların teslim edildiği deponun mührünü bozarak, kaçak çayları samanla değiştirmek istedikleri sırada suçüstü yakalandıkları da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel