Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili

 Türkiye'de üretilen ilk elektrikli otomobil Başbakanlığa teslim edildi. Dolmabahçe Çalışma Ofisinin bahçesinde araçla küçük bir tur atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otomobilin çevreci özelliğine dikkat çekti.Resmi Plaka TakıldıTürkiye'de üretilen ilk

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili

 

Türkiye'de üretilen ilk elektrikli otomobil Başbakanlığa teslim edildi. Dolmabahçe Çalışma Ofisinin bahçesinde araçla küçük bir tur atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otomobilin çevreci özelliğine dikkat çekti.

Resmi Plaka Takıldı

Türkiye'de üretilen ilk elektrikli otomobilden bir tanesi Başbakanlığın kullanımına sunuldu. 

Resmi plaka takılan otomobili ilk olarak Başbakan Erdoğan denedi.  Başbakan arabaya biner binmez emniyet kemerini taktı. Ardından aracı çalıştıran Başbakan, ofis bahçesinde küçük bir tur attı. 

Başbakan Erdoğan, hiç ses çıkarmayan otomobilin test sürüşünden memnundu.

"Çok Önemli Bir Adım"

Başbakan, sessizce ilerleyen otomobil ile ilgili şunları söyledi:

"Çok çok sessiz, çok nazik bir araç. Gördüğümüz kadarıyla 150 kilomtereye kadar çıkabiliyor. Şu anda Türkiye genelinde artık özellikle şarj noktasında, istasyonlar artmaya başlıyor. İnanıyorum ki ülkemizde çevre dostu bir araç olma noktasında bunlar bizim için çok önemli. Hava kirliliği konusunda, temiz havayı teneffüsse etmede katkı. Ben bunu çok önemli bir adım olarak görüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji