Türkiye, Yerli ve Milli Yapay Zeka Ekosistemi ile Geleceğe Yatırım Yapıyor

Yerli ve milli yapay zeka ekosistemi "üniversiteli gençler" ile büyüyecek.

Türkiye, Yerli ve Milli Yapay Zeka Ekosistemi ile Geleceğe Yatırım Yapıyor

Türkiye'nin yerli ve milli yapay zeka uzmanları yetiştirme misyonu, üniversitelerdeki öğrenci kulüplerini birleştiren "Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi" ile yeni bir boyut kazanıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (CBDDO) tarafından desteklenen bu girişim, yapay zeka alanında çalışan on binlerce öğrenciye yönelik eğitim ve kariyer fırsatları sunmayı hedefliyor.

Projede, yapay zeka ile ilgili öğrenci kulüpleri bir araya getirilerek, bu alandaki potansiyel iş gücüne uygulamalı eğitimler, yarışmalar ve kariyer ödülleri ile destek sağlanacak. Bu sayede öğrenciler, kamu-akademi işbirliği ile zenginleştirilmiş bir eğitim sürecinden geçerek, mezuniyet sonrası kaliteli bir kariyer yoluna adım atacaklar.

Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi, ayrıca CBDDO ile üniversite ve öğrenciler arasındaki etkileşimi artırarak, nitelikli iş gücü potansiyelini güçlendirecek. Sistemin bir parçası olan eğitimler, yarışmalar, webinarlar, konferanslar ve toplantılar, öğrencilere yapay zeka alanında gerekli yetkinlikleri kazandıracak.

Bu girişim, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nin bir parçası olarak, yapay zeka uzmanları yetiştirmeyi, istihdamı artırmayı, araştırmayı, girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemeyi, kaliteli veri ve teknik altyapıya erişimi genişletmeyi ve uluslararası düzeyde işbirliklerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Ek olarak, Milli Teknoloji Hamlesi'ne de katkıda bulunacak olan bu ekosistem, teorik eğitimin yanı sıra pratik uygulamalarla zenginleştirilerek, Türkiye'nin nitelikli yapay zeka uzmanı ihtiyacını karşılamayı ve yerli ve milli yapay zeka ekosisteminin gelişimine önemli ölçüde katkı sunmayı hedefliyor. Bu çabalar, Türkiye'nin teknoloji alanında geleceğe yatırım yapmasının ve global rekabette önemli bir oyuncu olmasının yolunu açıyor.

Üniversite öğrencileri ve akademisyenler, soru, görüş ve önerilerini "dijitalgenc@cbddo.gov.tr" adresi üzerinden Ofise iletebilecek.

Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi'ne dair merak edilenlere de "https://cbddo.gov.tr/sss/dijital-genc/" adresinden erişilebiliyor.

Öğrenciler, düzenlenecek etkinlikleri ve güncel duyuruları "https://channels.bip.ai/join/dijitalgencyz" ve "https://t.me/dijitalgencyz" kanallarından takip edebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler