İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'yı taşıyacak kapsül Florida'ya ulaştı

SpaceX'in Dragon Kapsülü, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı için Florida'da hazır.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'yı taşıyacak kapsül Florida'ya ulaştı

SpaceX'in son teknolojiye sahip Dragon kapsülü, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'yı taşıyacak olan önemli göreve hazır bulunuyor. Uzay aracı, 17 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yapılacak tarihi yolculuk öncesinde, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde yer alan 39A numaralı fırlatma rampasının hangarına başarıyla ulaştı.

alper-gezeravci.webp

SpaceX'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Dragon kapsülünün, Falcon 9 roketi tarafından Ax-3 misyonu kapsamında ISS'ye fırlatılacağı bilgisi paylaşıldı. Bu gelişme, Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Türkiye'nin gururu, astronot Tuva Cihangir Atasever de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Alper Gezeravcı ve Ax-3 mürettebatının ISS'ye taşınacağı Dragon kapsülünün Kennedy Uzay Merkezi'ne ulaşmasının heyecanını dile getirdi. Atasever, fırlatmanın gerçekleşmesine sadece dört gün kaldığını belirterek, bu tarihi anın Türkiye için büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Bu önemli görev, Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki ilerlemesini simgelemesi bakımından büyük önem taşıyor. Alper Gezeravcı'nın ISS'ye yapacağı bu yolculuk, Türkiye'nin uzaydaki varlığını güçlendirirken, gelecekteki uzay araştırmalarına da ışık tutacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler