Trabzon'da güvenli internet kullanımı konuşuldu

 Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) Samsun Bölge Müdürü Namık Aşıla, Vali Yardımcıları uzmanlar, daire amirleri, öğretmenler ve aileler katı

Trabzon'da güvenli internet kullanımı konuşuldu

 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) Samsun Bölge Müdürü Namık Aşıla, Vali Yardımcıları uzmanlar, daire amirleri, öğretmenler ve aileler katıldı.
 
Konferansta konuşan Vali Recep Kızılcık, 21. Yüzyılın dijital çağ olduğu gerçeğine vurgu yaparak, “Dünyanın hangi köşesine giderseniz gidin hayatınızı etkileyen en önemli realiteden birinin de internet olduğu gerçeğini görürsünüz. Dijital çağa ismini verecek kadar büyük önem arz eden internetin her an değişen ve gelişen bir dünyayı takip ederken geleceğimizi ve bu günümüzü hangi oranda etkilediğini öğrenmek hepimizin temel ihtiyacıdır.
 
Kamu adına görev yaparken insanın mutluluğunu ve vatandaşımızın işini kolaylaştırırken acaba bu teknolojiyi ne kadar güvenli kullanıyoruz. Dijital dünya bize çeşitli fırsatlar sunarken çok ciddi tehditler de beraberinde getiriyor. Bir yandan hayatımızı baş döndürücü hızla kolaylaştırırken, bir yandan da bize karşı tehdit unsuru olarak kullanılacak bir sanal unsur var. Bu sanal dünyayı ne kadar tanıyoruz, ulusal ve kendi güvenliğimiz açısından bu alanı ne kadar kullanabiliyoruz. İşte burada verilen konferans bize bunun ip uçlarını verecektir” dedi.
 
ÇOCUKLARIN YÜZDE 42'Sİ KİŞİSEL BİLGİLERİNİ İNTERNETTE PAYLAŞIYOR
 
Güvenli İnternet ile ilgili sunum yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Uzmanı Şahin Payzan ise, yanlış veya zararlı bilgiye erişim, siber zorbalık, sanal dolandırıcılık, kişisel bilgilerin paylaşımı, oyun ve internet bağımlılığı, zararlı yazılımlar konusunda internetin risklerine de değinerek, paylaşılan her bilginin doğru olmadığını, farklı arama motorları kullanılması gerektiğini belirtti. Ailelerin yüzde 90'nının internette çocukların çeşitli risklerle karşı karşıya olduğunu düşündüklerini ifade eden Payzan, çocukların yüzde 42'sinin kişisel bilgilerini internette paylaştığını ve Facebook'ta hesabı olan çocuk grubunun 13 yaş altı olduğuna dikkat çekti.
 
İnternet kullanımında ebeveyn-çocuk ilişkisi konusunda da ailelere tavsiyelerde bulunan Şahin Payzan "Ebeveynler, çocuklarının kullandığı bilgisayarı oturma odasında bulundurmalılar. Çocuklarına internet kullanma konusunda zaman sınırlaması yapmalılar. İnternet kullanımıyla ilgili kurallar belirlemeliler. Her şeye inanmamaları konusunda çocuklarını uyarmalılar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji