Anahtar Deliği 30.11.2015

BAKAN SOYLU TRABZON TURUNDA   Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 64. hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yer bulan Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, geride kalan hafta ortasında Trabzon heyetini Ankara’da ağırladıktan sonra, hafta t

Anahtar Deliği 30.11.2015
BAKAN SOYLU TRABZON TURUNDA
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 64. hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yer bulan Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, geride kalan hafta ortasında Trabzon heyetini Ankara’da ağırladıktan sonra, hafta tatilini fırsat bilerek atlayıp Trabzon’a geldi.
 
Adettendir, kırmızı makam aracına kavuşan siyasetçi ilk olarak seçim bölgesine gider, havasını atar, partililerine ve şehre moral verir. Ben de varım der.
 
Bakan Soylu daha bugün yapılacak güven oylamasını beklemeden Trabzon’a gelmesi, 1 Kasım seçiminde AK Parti’ye oy veren seçmenlerin bu tercihine ne kadar değer verdiğini gösterdi.
 
Başta Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret ettikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç’i ziyaret eden Bakan Soylu dün akşam geç saatlerde Ankara’ya döndü.
 
 
“ESAS OLAN GENÇ’TİR!” 2. SAYFADA
ESAS OLAN GENÇ’TİR!
 
DYP ve DP’de önemli görevlerde bulunan Süleyman Aydoğdu, Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye geçmesiyle birlikte iktidar partisine geçti, son genel seçimde Ortahisar Belediye Meclis Üyesi seçildi.
 
Ardından da Başkan Genç, kendisini başkan yardımcılığı görevine getirdi.
 
Kısa süren bu görev döneminde Genç’le anlaşamayan Aydoğdu önce başkan yardımcılığı görevinden ardından da AK Parti’den istifa etti.
 
Soylu’nun bakan koltuğuna oturmasının ardından bazı yazarlar Aydoğdu’yu bakanlığa üst düzey bir göreve getireceği yazılıp çiziliyorsa da bunun olması mümkün değil.
 
Ne Bakan Soylu böyle riskli bir tercihe girer ne de Aydoğdu, Soylu’dan bir talepte bulunmaz.
 
Çünkü, AK Parti’de esas olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in tavrı , tercihi ve tutumudur.
 
Bakan olarak Trabzon’a gelen Soylu ilk olarak ziyaret ettiği yöneticilerden biri Ortahisar Belediye Başkanı Genç oldu.
 
Genç’de Soylu’nun bakan olması için kulis atmış etki yapmıştı.
 
 
“HACIOSMANOĞLU AÇIKLAYACAKMIŞ” 3. SAYFADA
HACIOSMANOĞLU AÇIKLAYACAKMIŞ
 
 
Hafta sonu yapılacak olan Trabzonspor kongresi için geri sayım başladı.
 
Bu güne kadar kısa bir yazılı açıklama ile yeniden aday olacağı izlenimini kamuoyuna veren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bu hafta içinde adaylığını görkemli bir törenle açıklayacağı söyleniyor.
 
Hacıosmanoğlu’na adaylığını açıklaman için gösteri falan yapmana gerek yok.
 
Zaten başkan seçildiğin günden beri her fırsatta gösteri yapıyorsun ve kendini tatmin ediyorsun.
 
Trabzonspor Kulübü’nü batağa sürüklemiş olmaktan ve bunca borç yüküne rağmen sonuçsal herhangi bir başarının gelmemesi başkan olarak alacağın kararlarda seni hiç ilgilendirmiyor.
 
Trabzonspor camiası kulübü batırmana tepki gösteriyormuş, takım tarihinin en kötü neticelerini alıyormuş, başkan olarak kulübü temsilden bir yıla yakın yasaklanmışsın, Trabzonspor markası yerlerde sürükleniyormuş, seni hiç ilgilendirmiyor.
 
Koltuk sevdalısı değilsin ama o koltuğun avantajlarını da sonuna kadar kullanmak için tüm vaatlerinden vazgeçiyorsun, bu ne yaman çelişkidir?
 
 
“CHP’NİN YAŞLI KURTLARI” 3. SAYFADA
 CHP’NİN YAŞLI KURTLARI
 
CHP Trabzon’da ilçe kongrelerine başladı.
 
Çarşıbaşı ilçe kongresiyle start verildi, dün de Ortahisar ilçe kongresi yapıldı.
 
Dünki kongreye katılan bazı gözlemciler, CHP’li delegelerin yaşlı partililerden oluşmasına dikkat çektiler.
 
Ortahisar’da 40 bin civarında oy alan CHP’ye bunca genç seçmen oy vermesine rağmen partide delege yapılmamaları, CHP’deki tutucu zihniyetin devam ettiğini göstergesi olduğu söyleniyor.
 
AK Parti iktidarı seçilme yaşını 18’e indirmeyi hükümet programına koyarken CHP yaşlı partililerle neye hizmet ediyor?
 
Bu arada Ortahisar ilçe kongresinde İl Başkanı Güzide Uzun’un desteklediği aday seçimi kaybetmiş olması, Uzun’un il başkan avantajını alıp götürdüğü parti kulislerinde konuşulmaya başladı.
 
 
“EĞRİ OTURALIM DOĞRU KONUŞALIM” 4. SAYFADA
EĞRİ OTURALIM DOĞRU KONUŞALIM
 
Trabzon eski Milletvekili Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Trabzon Belediye Başkanlığı döneminde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun çok zaman ters düştükleri, şehrin horozu noktasında anlaşmazlık çektiklerini bilmeyen yok.
 
Bayraktar ile Gümrükçüoğlu’nun dostluğu çok eskiye dayanmasına rağmen siyasette maalesef böylesine ters düşmeler, farklı bakış açıları ortaya çıkıyor, benim haberim neden yok gibi nedenlerle hizmetin aksadığı olmuyor değil.
 
Gümrükçüoğlu o döneme göre Büyükşehir Belediye Başkanı olarak daha etkin konumda ve şimdiki bakan da başka bir OF’lu olan Süleyman Soylu.
 
Bu ikilinin iyi anlaşıp anlaşamayacakları noktasında daha şimdiden istihareye yatanlar var, anlaşamayacaklarını seslendirenler yok değil.
 
Bakan Soylu ile Başkan Gümrükçüoğlu’nun Trabzon halkının ihtiyaçları noktasında anlaşmazlığa düşmesini kimse istemez, kimseye de yarar getirmez.
 
Trabzonlu bakandır bizdendir diyerek de kimse küçümsemesin.
 
Erdoğan Bayraktar’ı başkanlığı döneminde dönemin Trabzon valisi ile belediye başkanı antrenman kıyafetleriyle VİP’te karşılıdığı olmuştu.
 
Devletin bakanını bu kadar da küçümsemek olmaz.
 
İyi ya bizdendir diye bir de aşırtmalı don giyip ara sokaklarda futbol da oynayın!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler