Haber61'in Ajandası - 6 Mayıs 2016

ERKEN SEÇİM OLUR MU? AK Parti'nin kongreye gitme kararı alması üzerine kulislerde Erken seçim iddiaları gündeme geldi. AK Parti olağanüstü kongresinde Davutoğlu aday olmayacak. Kongrede aday olarak çıkacak tek ismin de Binali Yıldırım olacağı öne sürülüyo

Haber61'in Ajandası - 6 Mayıs 2016

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

AK Parti'nin kongreye gitme kararı alması üzerine kulislerde Erken seçim iddiaları gündeme geldi. AK Parti olağanüstü kongresinde Davutoğlu aday olmayacak. Kongrede aday olarak çıkacak tek ismin de Binali Yıldırım olacağı öne sürülüyor. Kulislerde Erdoğan’ın, AK Parti’deki bu değişimin ardından sonbaharda erken seçime gitmeyi planladığı iddiaları da konuşulmaya başlandı. 

Erken seçimin, iç kargaşa yaşayan MHP’nin zayıfladığı, terörle mücadelenin yoğunlaştığı bir dönemde oy artışı yaratacağı hesabı yapılıyor. Böyle bir konjonktürde, MHP’nin yanı sıra HDP’nin de gücünü yitireceği, AK Parti’nin anayasayı değiştirecek parlamento çoğunluğuna ulaşabileceği, böylece başkanlık sistemini sağlayacak anayasa değişikliğinin yapılmasının hedeflendiği öne sürülüyor.Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ise  'Piyasaların bu saatten sonra kararı olumlu karşılaması gerektiğini düşünüyorum' dedi.Ertem şunaltrı söyledi:" İktidar partisinin ekonomi programını ekonomi yönetimini etkileyecek bir durum olarak görmüyorum.Merkez Bankası konusunda hiç bir endişe yok oradaki yol haritası son derece net. Para ve maliye politikalarında kısmi bir değişiklik bile beklemiyorum.Erken seçim olasılığını da yok olarak görüyorum, 2019'a kadar güvenli bir şekilde gidecektir.Belki bir müddet sonra TL'nin bu kadar değerli olması acaba ihracatı olumsuz etkiler mi diye tartışabiliriz. Önümüzdeki dönemde ekonominin daha istikrarlı hale geldiğini göreceğiz."

ATTAR VEKİL OLUR MU?

ATTAR VEKİL OLUR MU?

Giresun Üniversitesi  eski Rektörü  Prof.Dr. Aygün Attar siyaset yolunda.Attar’ın önümüzdeki ilk seçimde MHP’den Giresun Milletvekili adayı olması bekleniyor.Eski rektör hanımın adaylığı Giresun siyasetinde dengeleri fena değiştirir. Attar’ın bir mesajı da spor üzerine oldu.Giresunspor’un play-ofa kalarak Süper lige çıkması çok  istediğini belirten Attar “Giresunspor inşallah mutlu sona ulaşacaktır” dedi.

Aygün Attar 1986 senesinde Bakü Devlet Üniversitesi'ni bitirdi. 1994 yılında doçent, 2003 yılında profesör kadrosuna atandı. Prof. Dr. Attar, Çeşitli akademik görevlerin ardından, 2007 yılında göreve başladığı Giresun Üniversitesi'nde 2010 yılına kadar Rektör yardımcılığı yaptı. Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığı görevini de yürütmüş olan Attar 28 Mart 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Türkiye ve Jeopolitik, Türk-Ermeni İlişkileri, Yakındönem Orta Asya Tarihi, Transkafkasya Tarihi, Genel Türk Tarihi, Rusya Tarihi, Yakın dönem Orta Doğu Tarihi ve Dış Türkler konularında uzmanlaşmıştır. Aygün Attar, Rusça, İngilizce ve Farsça dillerini iyi derecede bilmektedir. Attar evli ve üç çocuk annesidir.

İŞÇİLER SENDİKALARDAN KAÇIYOR!

İŞÇİLER SENDİKALARDAN KAÇIYOR!

Sosyal güvenlik sistemine kayıtlı 12 milyon 663 bin işçiden 1 milyon 514 bini sendikalı.İşçi ve memur sendikaları son süreçte çok ciddi güven kaybına uğruyor

Sendikalarda artık bir avuç üye kalmış durumda.Bunun çok çeşitli nedenleri var. Sendikaların bu noktada kendilerini çok iyi sorgulaması gerek.Türkiye’de 26 milyon 275 bin olan istihdamın 12 milyon 663 bini yani yüzde 48’i işçilerden oluşuyor.Bu işçilerin 339 bin 965’i doğrudan kamuya bağlı, 720 bini ise kamuda alt işveren yani taşeron aracılığıyla çalışırken geriye kalan özel sektörde istihdam ediliyor.En fazla işçi “ticaret,büro,eğitim ve güzel sanatlar” iş kolunda yer alıyor.1 milyon 514 binin sendikalı olduğu Türkiye’de işçilerin sendikalaşma oranı ise yüzde 11.96

MHP'DE NELER OLUYOR?

MHP'DE NELER OLUYOR?

MHP’de genel merkezin, Yargıtay kararı çıkana kadar olağanüstü tüzük kongresinin durdurulmasını sağlamak için Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinden aldırdığı tedbir kararına rağmen kongre ateşi sönmedi.

Muhalifler kongrenin yapılacağını iddia ederken; Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan Anadolu turuna aralıksız devam ediyor. Akşener, “Bize oy vereceklerin sayısını bilse Balgat’ın uykuları kaçar” diyerek iddialı açıklamalarını sürdürürken, Bahçeli’ye destek deklarasyonuna imza vermeyen Oktay Vural yeni bir pozisyon açtı.Mahkeme kararlarıyla ilgili tartışma sürerken, muhaliflerin kongre için Yargıtay’ı beklememe kararı alması, genel merkezi de harekete geçirdi. Kongre süreci başlayınca “Anadolu yollarına çıkacağı” açıklanan ancak sadece Adana’ya giden Bahçeli, yeni bir hamle yaptı. MHP Lideri, 15 Mayıs’tan bir gün önce memleketine gitme kararı verdi. Bahçeli’nin, o tarihe kadar Yargıtay kararı çıkmaz ve kongre toplanacağı kesinleşirse “evinden” mesajlar vermesi bekleniyor.

TRABZON'DA KUYUMCULAR TOPLANIYOR

TRABZON'DA KUYUMCULAR TOPLANIYOR

Altının gram fiyatı, 121,97 lira ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü.  Dolar kurundaki sert yükselişin etkisiyle 122 lira sınırına kadar çıkan altının gram fiyatı böylece tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Dün güne 117,85 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatı, özellikle yurt içi piyasalar kapandıktan sonra ivme kazanan yükselişiyle günü yüzde 3'ün üzerinde artışla 121,87 liradan tamamlamıştı.Altında yaşanan gelişmeleri Trabzon Kuyumcular Odası da yakın takibinde.Başkan Ali Yazıcı sektördeki sorunları konuşmak ve alınması gereken önlemler noktasında bütün üyeleri ile bir ara gelerek çözüm arayışında bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem