Arif Çetin

Arif Çetin

Yeni sezon ve transferler

 

YENİ SEZON ve TRANSFERLER

Şike davası, şeytanin sporda ahlak dersi vermesi, Burak Yılmaz’ın akıbeti derken 2012- 2013 sezonu hazırlıkları başladı. Trabzonspor Hollanda'nın Telegen kasabasında çalışmalarına devam ediyor. Telefon ile konuşma fırsatı bulduğumuz yöneticiler, transferde Şenol Hoca’nın onay verdiği isimleri kadroya kattıklarını ısrarla vurguluyorlar. Çünkü bu dönemlerin favori dedikodularındandır; transferi hoca mı yaptı, yoksa yönetim mi? diye havanda çok su dövülür. En azından bu konuda bir netlik var.

Kadroya yeni dahil olan isimler Sol Bamba dışında gelecek vaat edenlerden oluşmakta. Barış Özbek ve Vittek ise taze kuvvet. Emre, Yasin ve Soner yatırım yapılırsa kazandıracak gibi görünüyor.

Transfer, geçtiğimiz sezon eksik olan mevkileri desteklemek ve rakiplerinizden daha önde olabilmek adına yapıya uygun isimlerin kadroya kazandırılmasıdır. Gelecek sezondan itibaren yabancı sayısının kadememi olarak düşürülecek olması, yerli piyasadaki rağbeti arttırdı. Peki, geçtiğimiz sezona göre bordo mavili ekinin hangi bölgeye takviye ihtiyacı var?

En rahat görünen mevkii kale. Burada Tolga Zengin ve Onur Kıvrak’ın uyumu birçok takımı kıskandırıyor.

Savunmanın sağı, solu ve ortadaki ikilisi sorunlu. Hadi sağ tarafta Serkan ve Celustka iyi işler yaptı diyelim. Ama Giray, Mustafa ve Glowacki üçlüsü bekleneni veremedi. Sol Bamba bu bölgenin yeni adayı. Hocanın kafasında bir kişi daha var. Uzun maratonda dördüncü bir ismin kadroda bulunması mantıklı görünüyor. Sol taraf ise yıllardır sorun. Küçük Şenol ve Abdullah'tan bu yana yüz güldürmedi bu bölge. Celalettin- Volkan Bekiroğlu- Lee Young üçlüsü biraz idare etti, gerisi boş. Ne Marek Cech, ne de Ferhat ilaç olacak gibi değil.

 

Orta saha, kaleden sonra en rahat yer. Ama burada da Colman ile dans edebilecek, oyunu iki yönlü düşünebilen bir isim olmalıydı. Zokora savunma anlamında katkı verse de hücumda fazla katkı vermiyor. Genç Soner, üzerine koymaya devam ederse bu açığı kapatır, aksi halde Alper Potuk için "keşke" denebilir. Ben bu sezon Adrian'dan daha çok katkı bekliyorum. Burak Yılmaz'sız kadroda Vittek, Henriuqe ve Halil gibi önde top tutabilen isimler, Adrian'in verimini arttıracaktır. Volkan Sen, Olcan Adın, Alanzino ve Yasin Öztekin kanatlardan gerekli desteği verirse sorun yaşanmaz.

 

Forvette ise Burak Yılmaz'ın kaybı Vittek ile doldurulabilir. Her ikisi de stil olarak çok farklı. Ancak, Şenol Hocanın çok pas ve baskıya dayalı oyununda Vittek faydalı olur. İleride top tutabilen isim eksikliği gecen yıl çok hissedildi. Umut Bulut'un yerini dolduramadı bordo mavili ekip. Vittek belki Burak kadar atamasa da, arkasında oynayanlara çok gol attırır. İç sahada kapanan rakiplere karsı çift forvet düşünüldüğünde ise Vittek- Henriuqe ve Halil'e bir takviye daha düşünülebilir.

 

Sonuç olarak, ihtiyaç önceliği sırasıyla sol bek, stoper, sağ bek, forvet ve on liberoya yeni katılımlar sağlanabilir. Bu kadro Avrupa için yeterli mi derseniz, sorunun cevabı kesinlikle HAYIR olur. UEFA'dan gelecek Şampiyonlar Ligi haberi, Serdar Kurtuluş, Alper Potuk, Cenk Tosun gibi isimlerin gelecek sezon bordo mavili formayı giymesine vesile olabilir. Ne diyelim, haydi hayırlısı!..

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR