Arif Çetin

Arif Çetin

Yeni Şeyler Söylemek Lazım

 

 

Nihat/Osman-Ogün-Cengiz/Lemi-Ünal-Tolunay-Abdullah-B.Orhan/Hami-Şota. Bu kadroyu hatırladınız değil mi? 1994 yılında temelleri atılan bu yapı, 1995-1996 sezonunda uyum anlamında zirveye çıkmıştı. Zamanın Fenerbahçe yönetiminin üstün gayretleri (!) ile lig şampiyonluğu kaybedildi. Sonrasında da heba olan 7-8 yıl.

2004-2005 kadrosunu da vereyim. Petkoviç/Emrah-Tolga-Erdinç-Celalettin/ Hüseyin-Adem/Yattara-Szymkowiak-Gökdeniz/Fatih. Bunlar ideal kadrolar. Dikkat ederseniz, yabancı oyuncu sayısı 2 ya da 3. 

Onur/Serkan-Giray-Egemen-Cale/Selçuk-Colman/Burak-Jaja-Engin/Umut. Bu da iki yıl öncesinin unutulmazı. Ersun Yanal döneminde kurgulanan kadro 2010-2011 sezonunda tavan yapmıştı.

Bizler yazılarımızı kaleme alırken aynı kadro üzerinden kıyaslıyoruz. Taraftar sahadaki oyuncuyu eleştirirken aynı kadroyu örnek alıyor. Bırakın onu, an itibariyle Trabzonspor kadrosuna oyuncu dâhil etmek istiyor. Aranılan nitelikler yine aynı.

Erzurum’da Süper Kupa Finalinde, Selçuk İnan iki asist bir gol ile oynadı. Umut Bulut, iki gol attı, bir penaltı yaptırttı. Camianın aklında “nerede o eski günler?” terennümü. Eski sevgililere “ahlar”, “vahlar”. Sosyal âlemde, Twitter’da, Facebook’ta yine aynı geyik muhabbeti. “Süper Kupayı Trabzonspor oynadı, Galatasaray kazandı.”

Peki, bizimde eleştirdiğimiz konular haksız mı? Evet, haklı.  Trabzonspor yönetimi yerli oyuncuları elinde tutma konusunda sınıfta kaldı. Ancak, zaman gidenin ardından ağıt yakma zamanı değil. Yerli transferine ağırlık vermeliydi. Olmadı, yap(a)madı.

Geçmişteki başarıları yakalamak için, izlenilen yol ve başarılılar taklit edilebilir. Ancak, her yaprağın yeşerip solma durumu olduğu gibi, futbolcunun da mevsimi var. Yaşandı ve bitti. Umut Bulut adam gibi, Burak Yılmaz ise gol kralı olarak gitti.  

Lig başlıyor beyler. Komşunun kümesindeki eski tavuğa bakacağımıza kendi içimizdekilere odaklanalım. Hatalardan ders çıkartalım. Duyguları uçta yaşayan, psikolojik olarak ta çabuk etkilenen kırılgan bir camia var. Bırakalım eskileri, yenilere bakalım. Ahlarla, vâhlarla bir yere varılmıyor.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR