Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzonspor’a, Ankara havası…

Aralık ayında bu tarihlerde,bu saatlerde soğuk olur Ankara ama öyle değil ılıman gibi.

19 mayıs stadyumunun zeminini soracak olursanız,Avni Aker’den daha düzgün diyebilirim.
Sanki bizim Tonya’nın yaylaları gibi mübarek.
Başkent’de ki ÜNİ-TS Taraftarlar Derneği,Esenboğa havalimanında, Kale arkasında hatırı sayılır taraftar grupları,Vira,Gurbetçi Gençler,Grup Dakika 61 ve Gurbetçi Gençler-Kayseri’de, Üniversiteli Trabzonsporlular-Karabük ve ÜNİ-TS stadyumda yalnız bırakmadı bordo mavilileri…
                                                         *
unlas.jpg
kurs.jpg
Sakat olan Sol Bamba, Janko, Sapara Trabzon’da kaldı. Soner ve 3.kaleci Zeki,Ankara’da ama tribünde,Volkan,Barış,Ferhat,Vittek ve Cech ise kafilede yok.
Haftalar sonra Henrique ilk 11’de.
Karşılaşma başladıktan 3 dk sonra Emerson’un arka direkte buluştuğu topu gelişene filelere göndermesiyle,sanırım son haftalarda takımına yedirdiği golleri, bir nebze olsun bilmem af ettirmişmidir.
Saha içerisindeki bir pozisyonda, ya rakibe yada orta hakem Kuddusi’ye ağır sözler söyleyen Gençlerbirliği ekibinden Radosav, formasında numarasını taşıdığı dakikada takımını 10 kişi bırakınca.ev sahibi takımın planları bozuldu.
                                                         *
Erken gelen kırmızı kartla 10 kişi oynamaya başlayan Kırmızı-Siyahlılar kendi yarı alanından çıkmakta zorlanınca, Eskişehir’den büyük darbe almış ve kendini bulmaya çalışan Trabzonspor önünde, ilk 45 dakikada sıkıntılı anlar yaşamaya başladı.
Oyunun başında olduğu gibi, ilk yarının bitimine bu sefer 3 dakika kala, duvar pasında en son topu önünde bulan Halil’in,altı pas içerisinde son dokunduğu meşin yuvarlak, filelere gidince, ilk yarınında skoru konuk ekip tarafından belirmenmiş oldu 0-2…
                                                         *
İkinci yarıya Colman’ı soyunma odasında bırakıp, Alanzinho ile başlayan Şenol Güneş, haftalar sonra forma verdiği Alanzinho ile 3 Brezilyalıyı, aynı anda kendi takımlarında da buluşturmuş oldu.
Bu maçta oldukça istekli gördüğüm Olcan’ın, 57.dakikadaki nefis frikiğinden gelen gol, geçen hafta Eskişehirspor’dan yenilen 3 golü, geri almak gibi bir şey oldu.
Gençlerbirliği’n de özellikle Hurşit ve Özgür ayakta kalmaya çalışırken,bordo-mavililerde Emerson, bugün beni pozitif katkısıyla şaşırttı.
                                                         *
İlerleyen dakikalarda Trabzonspor’da kaptan Halil,formasını Emre Güral’a, Henrique’nin yerini Yasin’e bırakması, oyuna biraz daha hareket getirdi. Bu oyuncunun yani Yasin’in, kaleci  Ramazan’ın kapattığı köşeden skoru dörtlemesi ise çok şık oldu. 
Karşılaşma boyunca gördüğü çalmaya çalışan orta hakem Kuddusi Müftüoğlu’na ev sahibi takımın taraftarlarından her nedense oldukça tepki geldi.
Bu net galibiyet, Avni Aker’de oynanacak olan Kayserispor maçı öncesinde, Ankara’nın keskin ve temiz havası gibiydi.
Ne de olsa Ankara havası, bundan sonra iyi gelir.   
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR