Zekeriya Öz’e ’geri dön’ çağrısı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski savcı Zekeriya Öz'e seslenen kuzeni Yusuf Öz, "Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvenmemiz gerekiyor. Bir an önce yurduna dön" dedi. Ergenekon ve 17 Aralık soruşturmalarının öne çıkan savcılarında olan ve hakkında yaka

Zekeriya Öz’e ’geri dön’ çağrısı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski savcı Zekeriya Öz'e seslenen kuzeni Yusuf Öz, "Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvenmemiz gerekiyor. Bir an önce yurduna dön" dedi.

Ergenekon ve 17 Aralık soruşturmalarının öne çıkan savcılarında olan ve hakkında yakalama kararı çıkarılınca Ermenistan'a kaçtığı ileri sürülen Zekeriya Öz'ün Bursa'da yaşayan kuzeni Yusuf Öz, açıklamalarda bulundu. Zekeriya Öz'ün kendisinin amcasının oğlu olduğunu ifade eden Öz, "Benim gözümde herhangi bir vatandaş ve kardeşimdir. Zekeriya Öz bir savcıdır. Savcılar fezleke hazırlar, hakime sunar. Hakim suçlu mu değil mi ona karar verir. Zekeriya Öz bugün kullanıldı. Zekeriya Öz ne vatan haini, ne de kahramandır. Kendisi görevini belki hatalı ya da eksik yaptı. Zekeriya Öz'ün neden kaçtığını bilemiyorum. Kendisi hukukun nasıl işlediğini daha iyi bilir. Bence Zekeriya Öz bugün savcılık yaptıysa hukuka güvenmiyordur. Bu da yanlış. Zekeriya Öz'ün Türkiye Cumhuriyeti'ne güvenmesi gerekiyor. Bu güvenilir şartları yerine getirmesi gerekiyor" diye konuştu.

"AMERİKA'YA GİTMİŞ OLABİLİR"

Zekeriya Öz'ü sınır kapısından çıkarken görmediğini dile getiren Öz, "Ermenistan ve Gürcistan'a giderken de görmedim. Nereye gittiğini bilemeyeceğim. Ama Amerika'ya gitmiş olabilir. Onların bağlı olduğu grubun başı da Amerika'da" açıklamasını yaptı.

Zekeriya Öz'e geri dön çağrısı yapan Öz, "Zekeriya, yargıya güvenmiyor olabilirsin. Ama Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvenmemiz gerekiyor. Bir an önce yurduna dön. Sana bir şey olmayacaktır. Kanunları bilen biri olarak sana bunları söylüyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler