Yok artık! Giyilebilir teknoloji geliyor!

Teknolojiyi sıkı takip edenlerin merakla beklediği Robotik Güç Kıyafeti, araçlara giydirilen navigasyon aparatı Navdy ve akıllı ayakkabı Lechal ile ilgili son gelişmeler, bu yeniliklerin kullanıcıların hayatına girmeleri için adeta sayılı günler kaldığını

Yok artık! Giyilebilir teknoloji geliyor!

Teknolojiyi sıkı takip edenlerin merakla beklediği Robotik Güç Kıyafeti, araçlara giydirilen navigasyon aparatı Navdy ve akıllı ayakkabı Lechal ile ilgili son gelişmeler, bu yeniliklerin kullanıcıların hayatına girmeleri için adeta sayılı günler kaldığını gösteriyor.

Giyilebilir teknolojinin son safhalarını temsil eden özel kıyafetler ile ilgili son zamanlarda önemli gelişmeler mevcut. Giyen kişinin, fiziksel dayanıklılığını artıran, büyük ağırlıkları kaldırmasını sağlayabilen ve dışarıdan gelebilecek darbelere karşı çok daha korunaklı bir giyilebilir teknoloji ürünü özel kıyafet yakın zamanda kullanıcılarla bir araya gelmeyi bekliyor. Bu robotik kıyafet tasarlanırken özel oyunlar, ya da keyfi bir tüketim gözetilmemiş ve sektörel anlamda katma değer kazandırması hedeflenmiş ve işçilerin daha verimli çalışmasını sağlama amacıyla üretilmiş.

Teknoloji üretimi hizmeti veren bir şirket tarafından geliştirilen bu kıyafet işçilerin kaldırabileceği ağırlığın oldukça üstünde ağırlıkları hareket ettirmesini sağlıyor. Kıyafet henüz test aşamasında olmakla birlikte çok detaylı hareketlere henüz uyum sağlayamıyor.

NAVİGASYONU ARABALAR ARTIK GİYECEK

Kullanıcılar taktığı anda Google Glass ile gözün önünde oluşan ekranda mesajlarını ya da diğer iletilerini zaten görebiliyordu. Son zamanda geliştirilen Navdy ile kullanıcılar giyilebilir teknolojiyi sadece kendisi giymeyecek arabalarına da giydirecek. Bu yeni geliştirirlen teknoloji ürünü ile Google Glass’ın pek çok kolaylığı arabaların ön camlarına taşınıyor.

Kullanıcılar Navdy’i kullanabilmek için sadece araçlarının gösterge bölümünün önüne bu cihazı koyarak, Bluetooth ile akıllı telefona bağlayacaklar ve ardından aracın ön camında adeta bir Google Glass oluşacak. Ayrıca Navdy için kullanılan telefonun işletim sistemi de fark etmiyor, kullanıcılar ister iOS, isterlerse de Android telefonlarla kullanma imkanına sahip oluyor.

Navdy, navigasyon hizmeti, müzik uygulamalarını sesli veya el hareketleri ile idare, telefona gelen bildirimleri okuyabilme, gelen aramalara cevap verme gibi imkanları kullanıcısına sunuyor.

Firmanın pazar için ön sipariş sürecinde olduğu Navdy, henüz örnek üretim halinde.

NAVİGASYON İÇİN DEVİR, AYAKKABI DEVRİ

Giyilebilir teknolojinin son yeniliklerinden olan akıllı ayakkabı Lechal hayatı kolaylaştıran teknolojik ürünlerden biri olmaya aday.

Cep telefonuyla iletişim kurarak navigasyon cihazı gibi çalışan akıllı ayakkabılar hangi ayakkabı teki titrerse kullanıcının o yöne dönmesini sağlıyor ve kullanıcılar bu sayede yönlerini kolaylıkla bulabiliyor.

Bu ayakkabı, Google Maps kullanan akıllı telefon uygulamalarıyla senkronize ediliyor ve varış noktasıyla ilgili ne zaman ve nereye gitmek gerektiği konusunda iç tabanındaki titreşimle giyen kişiye uyarıda bulunuyor.

Hint girişimcilerin geliştirdiği bluetooth özellikli akıllı ayakkabı Lechal, ekim ayında piyasaya sürülecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam