Yılbaşı için çam ağaçlarını kestiler

Başkent'te bir sitenin içinde bulunan 30 yıllık çam ağaçlarının yaklaşan yılbaşı nedeniyle kesildiği iddiası, site sakinleri ile yönetim arasında tartışmaya neden oldu. Batıkent Kardelen Mahallesi Oleyis 2 Sitesi'ndeki yaklaşık 50 ağacın kesim işi ihale i

Yılbaşı için çam ağaçlarını kestiler

Başkent'te bir sitenin içinde bulunan 30 yıllık çam ağaçlarının yaklaşan yılbaşı nedeniyle kesildiği iddiası, site sakinleri ile yönetim arasında tartışmaya neden oldu.

Batıkent Kardelen Mahallesi Oleyis 2 Sitesi'ndeki yaklaşık 50 ağacın kesim işi ihale ile özel bir şirkete verildi. 30 yıllık çam ağaçlarının kesilmesine karşı çıkan site sakinleri ile yönetim arasında tartışma yaşandı. Yaklaşık 50 ağacın kesilmesine karşı çıkan site sakinleri, kamyonlara yüklenen çam ağaçlarının götürülmemesi için sitede nöbet tuttu. Site yönetimi, bazı site sakinlerinin ağaçların güneş ışığını engellemesi nedeniyle şikayetçi olduklarını ve bundan dolayı yapılan tespitler sonucunda 50 çam ağacının kesilmesi kararı alındığını belirtti.

Site sakinlerinden Levent Özkarabaca ise, Oleyis 2 Sitesi'nde yapılan genel kurulda nitelikli çoğunluk olmadan ağaçların kesilmesi kararının alındığını belirterek, "Bugün itibariyle sitemizde bulunan 30 yıllık çam ağaçlarını kestiler. Bir cinayet bu. Bir çam ağacı en az 5 tane insanın ciğerine eş değer bir şey ve bu işin ticaretini yapıyorlar. Yılbaşı için bu işin ticaretinin yapılacağını düşünüyorum. Bundan da endişeli ve kaygılıyım. Kolluk görevlilerine müracaatımızı yaptık. Kamyonlarla bu ağaçların çıkartılmasına izin vermiyoruz. Bu katliamı şuan için durdurduk. Bu ağaçları vermeyeceğiz ve ağaç kesimlerini de durduracağız. Bir diğer iddia da komşularımızdan bazıları cephe olarak güneşten yeteri kadar istifade edemedikleri için ağaçların kesilmesine destek veriyorlar. Hep beraber sabaha kadar nöbet tutacağız ve bu ağaçların kesilmesini önleyeceğiz. Önümüzün yılbaşı olması nedeniyle zannediyorum ki bunun ticarete dönüşeceğinden endişe ediyoruz. Yönetim diyor ki bunu iş karşılığı verdim. Bu işi ihale alan arkadaşta bunu yakmak için aldım diyor. 4 bin TL bir masraf var ortada. 4 bin TL'ye yakmak için kullanılabilir mi bu ağaçlar. Demek ki bu işin ticareti yapılıyor" dedi.

Yılbaşı için çam ağaçlarını kestiler

Yılbaşı için çam ağaçlarını kestiler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam