Yeşilçam'ın ünlü ismi sokakta mendil satıyor!

Türk sinemasına uzun yıllar hizmet veren ve Altın Portakal ödülü alan 'Maden' filminde ışık şefi olan Ömer Ekmekçi Beyoğlu'nda kağıt mendil satarak geçiniyor. Bin 200 lira emekli maaş aldığını ancak yetmediğini söyleyen Ekmekçi, kendisine yardım eli uzatı

Yeşilçam'ın ünlü ismi sokakta mendil satıyor!
Türk sinemasına uzun yıllar hizmet veren ve Altın Portakal ödülü alan 'Maden' filminde ışık şefi olan Ömer Ekmekçi Beyoğlu'nda kağıt mendil satarak geçiniyor. Bin 200 lira emekli maaş aldığını ancak yetmediğini söyleyen Ekmekçi, kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor.
 
EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNEMİYOR
 
Ömer Ekmekçi, Antalya 15. Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödüllü 'Maden'nde ışık şefi olarak ödül aldı. Birçok filmde de ışık şefliğini yapan 76 yaşındaki Ömer Ekmekçi, bin 200 lira emekli maaşıyla geçinemeyince İstiklal Caddesi'nde kağıt mendil satarak yaşamını sürdürüyor. Tarlabaşı'nda oturduğu eve 500 lira kira verdiğini söyleyen Ömer Ekmekçi, kendisine yardım elinin uzatılmasını bekliyor.
 
"SİNEMA SEKTÖRÜNE 50-60 SENE HİZMETİM VAR"
 
Cüneyt Arkın, Yılmaz Güney, Kadir İnanır dahil bütün artistlerle çalıştığını söyleyen Ömer Ekmekçi, "Fatma Girik'in suratına pudra bile sürmüşlüğüm var. Işıkçı olarak sinema sektörüne 50-60 sene hizmetim var. Emekliyim ama kirada oturuyorum. İş olduğu zaman çağrıyorlar ve gidiyorum. Hastalıklarımla da mücadele ediyorum. Ciğerlerimden ve dizlerimden rahatsızlığım var. Vücudumda kaşınan yerler anında sivilce oluyor. Sandalyeden düşünce de yüzümden yaralandım." dedi.
 
"ÇOK ZOR DURUMDA...KAĞIT MENDİL SATIYOR"
 
'Şeytan' lakaplı Ömer Ekmekçi'yi tanıdığını belirten Yeşilçam Sokak'taki Sinemacılar Cafe'de çaycılık yapan Zülfikar Öner "Kendisi çok zor durumda. Yolda kağıt mendil satıyor. İyi durumda değil. Kimsesizler Yurdu'na götürüyorlar. Giydiriyorlar yediriyorlar ama durmuyor. Sonra bir bakıyorsunuz tekrar çıkmış gelmiş. Ödül alan Maden Filmi'nin ışık şefiydi. Bir çok sinema filminin de ışık şefiydi." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler