Yeni kimliklerde tarih belli oldu

Kamu hizmetlerine erişimde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak, biyometrik unsurları da içeren elektronik kimlik kartının, 2015 sonuna kadar 25 milyon kişiye dağıtılması planlanıyor.İHTİYAÇLAR TEMEL ALINACAK2015 Yılı Programı'ndan derlenen bilgilere gö

Yeni kimliklerde tarih belli oldu

Kamu hizmetlerine erişimde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak, biyometrik unsurları da içeren elektronik kimlik kartının, 2015 sonuna kadar 25 milyon kişiye dağıtılması planlanıyor.

İHTİYAÇLAR TEMEL ALINACAK

2015 Yılı Programı'ndan derlenen bilgilere göre, yeni yılda kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sunumunda vatandaş ve iş dünyasının ihtiyaçları temel alınacak, kamu iş süreçleri bu anlayış çerçevesinde basitleştirilecek. e-Devlet hizmet sunumunda kullanıcı talep ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve karşılanmasında mobil uygulamalara ve e-katılıma önem verilecek.

Kamu kurumlarının e-devlet projesi hazırlama ve yönetme kapasiteleri geliştirilecek, bilgi işlem birimlerindeki insan kaynağı güçlendirilecek.

2015 SONUNA KADAR 25 MİLYON KİŞİYE DAĞITILACAK

Kamu hizmetlerine erişimde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak, temel kimlik bilgilerini ve biyometrik unsurları da içeren elektronik kimlik kartının yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edilecek. Bu kapsamda 2015 yılı sonuna kadar 25 milyon kişiye elektronik kimlik kartı dağıtılacak.

e-Yazışma Projesinde, kayıtlı elektronik posta altyapısıyla entegrasyona ve hukuki altyapıya ilişkin çalışmalar tamamlanacak. Açık ihale usulüyle yapılan mal alım ihalelerinin, tekliflerin gönderilmesi ve değerlendirilmesi de dahil tüm aşamaları elektronik ortama aktarılarak işlemler Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerçekleştirilecek.

Kamu kurumlarının sosyal medya kullanımının teşvik edilmesi amacıyla rehber hazırlanacak.

Gelecek yıl, TÜİK- Ulusal Veri Yayımlama Takvimi çerçevesinde kullanıcılara sunulan Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında yer alan istatistiklerin tüm süreçlerle ilgili bilgi verecek şekilde "resmiistatistik.gov.tr", "officialstatistics.gov.tr" adresinden ulusal ve uluslararası kullanıcılara sunulması için yazılım faaliyetleri sonuçlandırılacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler