Yaşlı kadın iki evini, dolandırıcılara kaptırdı

Telefon dolandırıcılarının kurbanı yaşlı kadın iki evini satarak parasını şüphelilere verdi. İstanbul'da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen 62 yaşındaki Gülizar A., önce Altınoluk'ta bulunan yazlığını, ardından İstanbul'daki evini satarak şüpheliye

Yaşlı kadın iki evini, dolandırıcılara kaptırdı

Telefon dolandırıcılarının kurbanı yaşlı kadın iki evini satarak parasını şüphelilere verdi.

İstanbul'da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen 62 yaşındaki Gülizar A., önce Altınoluk'ta bulunan yazlığını, ardından İstanbul'daki evini satarak şüpheliye verdi.
 
Polis, paraları yaşlı kadının evine kadar gelerek alan şüpheliyi yakaladı. Aynı kişinin Zeycan T., adlı kadını da kandırarak evde bulunan bütün ziynet eşyalarını bir torbaya koydurarak kapıdan teslim aldığı ortaya çıktı. İki mağdur kadın tarafından teşhis edilen şüpheli adliyeye gönderildi.
 
YALANLARA İNANDI İKİ EVİNİ SATTI
 
Telefon dolandırıcılarının son kurbanlarından biri de Güngören'de oturan 62 yaşındaki Gülizar A., oldu. Kadını cep telefonundan arayan şüphelilerin, hesabından terör örgütü adına yurt dışına 500 milyon dolar para aktarımının yapıldığını tespit edildiğini söyleyerek kandırdıkları belirlendi. Karşısındakini gerçek polis olarak bilen Gülizar A.'nın telefonda Altınoluk'ta bulunan yazlığını satmasını isteğini kabul ettiği öğrenildi. Bir otobüse binerek Altınoluk'a giden Gülizar A.'nın değeri yaklaşık 120 bin lira eden evini 60 bin liraya sattığı tespit edildi. İstanbul'a geldiğinde aldığı parayı evinin kapısına gelen bir kişiye teslim eden şüphelinin daha sonra tekrar arayan dolandırıcıların tuzağına bir kez daha düştüğü öğrenildi. Mağdur kadının şüphelilerin istediği üzerine bu kez de Güngören'de oturduğu evi 63 bin 500 dolara sattığı ve parayı yine kapıya gelen aynı şüpheliye teslim ettiği belirtildi.
 
POLİSİN DİKKATİ SAYESİNDE YAKALANDI
 
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Gülizar T.'nin, eski sabıkalıların arasındaki fotoğrafların arasından kendisini dolandıran kişi olarak teşhis ettiği Abdullah B.(27), Şişli'de yolda yürürken polisin dikkati sayesinde fark edildi. Polisin “Durö ihtarına uymayan şüpheli, hızla kaçmaya başladı. Dakikalarca süren kovalamacının ardından şüpheli Abdullah B., gözaltına alındı.
 
BİR BAŞKA KADINI DA KANDIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI
 
Poliste sorgulanan şüphelinin 14 Mart 2016 tarihinde bir başka dolandırıcılık olayı daha gerçekleştirdiği tespit edildi. Şüphelinin Zeycan T., adlı kadını telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıttığı, sözde eşinin evininin yakınında bulunan kuyumcuyu soyduğunu, bu nedenle evdeki tüm altın ziynet eşyalarını kontrol edeceklerini söyleyerek kandırdığı öğrenildi. Bu yala inanan Zeycan T.'nin evinde bulunan 7 adet burma bilezik, 2 adet geniş bilezik, 1 adet gerdanlık, 1 adet bileklik, 19 adet çeyrek altın, 4 adet alyans yüzük, altın zincir kolye, 1000 EURO ve 1000 TL nakit parayı bir poşet içine koyduğu ve kapıya gelen şüpheliye teslim ettiği öğrenildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheli Abdullah B. adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler