Yarın okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili var?

Yurdun bir çok yerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrencilerin aklında tek bir soru var "Pazartesi okullar tatil mi?" işte o sorunun yanıtı

Yarın okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili var?

Başta İstanbul'da olmak üzere bir çok ilde etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. Peki hangi illerde okullar tatil? İşte detaylar


BURSA'DA OKULLARA KAR TATİLİ

İlk kar tatili haberi Bursa'dan geldi. Valilikten yapılan açıklamada olumusuz hava şartları nedeniyle pazartesi günü okulların tatil edildiği duyuruldu. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.

ÇANAKKALE'DE OKULLAR TATİL

Çanakkale'de kent merkezi ile 8 ilçede yarın,  Gelibolu ilçesinde de yarın ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar  tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada,  iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil  kararı alındığını söyledi. Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile  Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm  okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve  10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.

ZONGULDAK'TAN TATİL HABERİ GELDİ

Okullara kar tatili olacak illerden birisi de Zonguldak oldu. Vali Ali Kaban sosyal medyadan yaptığı duyuruda okulların tatil edildiğini açıkladı Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da yaptığı açıklamada, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelinde yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldığını söyledi. İlçede, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. Akçakoca'dan da bir açıklama geldi ve yarın okulların tatil olduğu duyuruldu.. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak
yarın okullar tatil mi

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yarın okulların tatil edildiğini duyudu.  Şahin, Twitter'dan "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın(pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir" açıklamasını yaptı

MALATYA ADIYAMAN VE ELAZIĞ İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,  havanın yarın sabah saatlerine kadar Elazığ'da karla karışık yağmurlu, öğleden  sonra kar yağışlı, Adıyaman, Tunceli ve Malatya'da aralıklarla kar yağışlı,  Bingöl'de çok bulutlu, öğleden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar  yağışı Malatya, Adıyaman ve Elazığ'ın güney ilçelerinde yoğun olacak.

Sıcaklıklarda önemli bir değişikliğin beklenmediği bölgede, rüzgarın  güneydoğudan aralıklarla kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Rüzgar ve kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı  yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
yarın okullar tatil mi

ANTALYA İÇİN DON UYARISI

Meteoroloji, Antalya için buzlanma, don ve fırtına  uyarısında bulundu. 

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı  Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hava parçalı çok bulutlu, sahil  kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimler ise yer yer yoğun  olmak üzere kar yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığının, sahilde 1 ila 4 derece, iç kesimlerde 5 ila 7  derece azalacağı, rüzgarın Antalya'nın doğu ilçelerinde güney yönlerden orta  kuvvette, İbradı, Akseki, Gündoğmuş civarlarında kuvvetli, yer yer fırtına  şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların Alanya'da zaman zaman kuvvetli, İbradı, Akseki, Gündoğmuş  civarlarında yoğun kar yağışı şeklinde olması, kuvvetli rüzgar ve yer yer  fırtınanın etkisiyle tipi bekleniyor.

Rüzgarın, akşam ve gece saatlerinde sahilde hafif, yer yer orta  kuvvette esmesi, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olması öngörülüyor.

Rüzgarın Antalya Körfezi'nde akşam saatlerine kadar güney yönlerden  3-5, açıklarda 6 kuvvetinde eseceği, dalga yüksekliğinin 1,5-2,5 metre olacağı  tahmin ediliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam