Yargıtay’dan ilginç bir ‘öteki kadın’ kararı

Saide G., kendisini başka kadınla aldattığı iddiasıyla, 2010 yılında boşanma davası açtı. Mahkeme Ali T.’yi ağır kusurlu bulup çifti boşadı. Kararı Yargıtay da onandı.‘NE TARAF NE HAKSIZ FİİL’Daha sonra Ali T., Nazan T. (40) ile evlenip çocuk sahibi oldu.

Yargıtay’dan ilginç bir ‘öteki kadın’ kararı

Saide G., kendisini başka kadınla aldattığı iddiasıyla, 2010 yılında boşanma davası açtı. Mahkeme Ali T.’yi ağır kusurlu bulup çifti boşadı. Kararı Yargıtay da onandı.

‘NE TARAF NE HAKSIZ FİİL’

Daha sonra Ali T., Nazan T. (40) ile evlenip çocuk sahibi oldu. Ancak eski eş Saide G., yuvasının yıkılmasına neden olduğu ve kişilik haklarına zarar verdiği iddiasıyla, Nazan T.’ye dava açarak toplam 30 bin lira tazminat istedi. Karşıyaka 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimi Emine Halman Çetin, Saime G.’n’in ‘manen yaralanmasına’ neden olduğu gerekçesiyle, Nazan T.’nin, Ali T. ile ilişkisinin başladığı tarih olan 2008 yılından itibaren yasal faizi hariç 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Karar temyize gitti.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin tazminat kararını bozdu.Gerekçeli kararda, oy çokluğuyla, “Nazan T. evlilik birliğinin tarafı olmadığından, fiilinin haksız fiil olarak nitelendirilemeyeceğine ve tazminatı gerektirir bir durum olmadığına” hükmedildi. İlgilendiğin konuları takip et hemen haberdar ol.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler