Vali Öz'den saygıya davet

 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Öz, mesajında, daha güzel ve yaşanabilir bir dünya için tüm ülkeleri ve insanları insan haklarına saygılı olmaya davet etti.Öz, 1 Eylül 1939'da başlayıp ya

Vali Öz'den saygıya davet

 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Öz, mesajında, daha güzel ve yaşanabilir bir dünya için tüm ülkeleri ve insanları insan haklarına saygılı olmaya davet etti.

Öz, 1 Eylül 1939'da başlayıp yaklaşık 70 milyon insanın yaşamını yitirmesi sonucu 15 Ağustos 1945'te sona eren 2. Dünya Savaşı'nda yaşanan vahşet ve olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edildiğini belirterek, "10 Aralık, o tarihten sonra her yıl tüm dünyada Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır" ifadesini kullandı.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi belgelerin birçok ülke tarafından kabul edilmesine rağmen dünyanın değişik yerlerinde devam eden savaşlarda ve açlığın pençesinde kıvranan milyonlarca insan için başta en temel hak olan yaşam hakkı olmak üzere birçok insan hakkı ihlalleri yaşandığını kaydeden Vali Öz, mesajını şöyle tamamladı:

"Oysa bugün Türkiye, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan yüz binlerce sığınmacıya kucak açarak bağrına basmış ve yardımlarını da fazlasıyla yapmaktadır. Elbette ki ülkemiz bunu insanlık görevi olarak yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması günümüzde artık devletlerin iç işleri olmaktan çıkmıştır. Temel hak ve özgürlükler ulusal sınırları aşarak tüm dünyanın ortak hedefi haline gelmiştir. Bu anlayışın hayata geçirilmesi uluslararası  işbirliğini zorunlu kılmaktadır. Trabzon Valiliği olarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler