Vakfıkebirli kadınlardan bir ilk!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde kadınlar tarım ürünlerini kurutarak, pazara sunmak için başlattıkları proje ile ilk ürünlerini elde ettiler.   "Kırsalda Kadın Girişimci" adı altında yapılan projeyi İlçe Tarım Müdürlüğü destekliyor. Gıdaların kurutulması,

Vakfıkebirli kadınlardan bir ilk!
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde kadınlar tarım ürünlerini kurutarak, pazara sunmak için başlattıkları proje ile ilk ürünlerini elde ettiler.
 
"Kırsalda Kadın Girişimci" adı altında yapılan projeyi İlçe Tarım Müdürlüğü destekliyor. Gıdaların kurutulması, gıda maddesinden nemin uzaklaştırılması olarak tanımlanırken, kurutulan ürünler, vakumla ambalajlanarak işlem tamamlanıyor.
 
Proje kapsamında 'kabin tipi' kurutma metodu seçilmiş. Ayrıca kurutmaya hazırlanacak meyvelerin hazırlanmasını sağlayacak ‘doğrayıcı makine’ ve kurutulmuş meyve ve bazı sebzelerin porsiyonluk hazırlanması için ‘vakumlu ambalajlama’ makine parkına katılmış durumda. Vakfıkebirli Kadınlar aldıkları çeşitli eğitimlerle özgüvenlerini geliştiriyorlar.
 
Vakfıkebirli kadınlar hedef büyüterek, gelecekte fındık ile ilgili kurutmaa ve doğrama yöntemlerini kullanarakı ürün çeşitlerini zenginleştirme planları yaptıklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam