Vakfıkebir'de Çanakkale konferansı

Vakfıkebir Müftülüğü ve Vakfıkebir Belediyesince Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla "Destanlaşan Çanakkale" konulu konferans düzenlendi.Sabri Bahadır Kültür Merkezi'ndeki konferans, Çanakkale savaşıyla ilgili sinevizyon gösterisiyle başladı. Kur'a

Vakfıkebir'de Çanakkale konferansı

Vakfıkebir Müftülüğü ve Vakfıkebir Belediyesince Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla "Destanlaşan Çanakkale" konulu konferans düzenlendi.

Sabri Bahadır Kültür Merkezi'ndeki konferans, Çanakkale savaşıyla ilgili sinevizyon gösterisiyle başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Çanakkale şehitlerini her anış, her seslenişin bir dua olduğunu belirterek, "Böyle programlar öncelikle tarih bilincinin farkındalığını oluşturmak ve üzerinde yaşadığımız toprakların kıymetini bilmek, hangi zorluklardan geçerek bize kaldığını anlamak açısından önemlidir" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan tarihçi Mustafa Turan, milletlerin, zaferleriyle ve kahramanlarıyla yükseldiklerini ifade ederek, "Kahramanları ve büyük zaferleri olmayan devletlerin tarihi sığ bir göl gibidir. Oysa bizim gibi büyük milletlerin zaferleri ve kahramanlıklarıyla engin bir derya gibi olduğunu görürüz. Ne tarihimizdeki zaferlerimizi  ne de kahramanlıklarımızı saymakla bitirebiliriz" diye konuştu.

Çanakkale'ye her gidişinde içinde bir sızı olduğunu dile getiren Turan, "Çanakkale'nin ne olduğunu önce Türk milletinin öğrenmesi, daha sonra çocuklarına öğretmesi gerekir" dedi.

Konferansı, Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, daire amirleri ve vatandaşlar izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler