Uzunsokak’ta; Bilet değil dergi vurgunu yapıyorlar!

10 yıldır engelliler yararına tiyatro gösterisi düzenleyen Cenk Yılmaz Haber61'e konuştu.

Uzunsokak’ta;  Bilet değil dergi vurgunu  yapıyorlar!
Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da son yıllarda Uzunsokak’ta engelliler yararına dergi ve boyama kitabı satarak haksız kazanç sağlayanlar ortaya çıktı. Bilet satışı da yapıldığı iddia edilmişti.

Konuyla alakalı 10 yıldır engelliler yararına tiyatro gösterisi düzenleyen Cenk Yılmaz’ın kapısını çaldık.

Avrasya Üniversitesi İş ve Uğraşı Terapisi 2. sınıf öğrencisi de olan Yılmaz, piyasada nelerin döndüğünü Haber61’e anlattı.

Trabzon’a 2 yıl önce gelen bir grubun bilet satışı yaparak haksız kazanç elde ettiklerini ifade eden Cenk Yılmaz, “Ben o günler çok uğraştım. Denetleme yapılsın dedim. Ama olmadı kimse dinlemedi” dedi.

En fazla boyama kitabı ve engelli dergisi adı altında dolandırıcılık yapıldığını ifade eden Mercek Oganizasyon sahibi Cenk Yılmaz şunları söyledi; “Biz yıllardır ekibimizle bilet satarız. Bu sayede engelli kardeşlerimizin sosyal aktivitelerini güçlendirmek onları mutlu etmek ve bu sayedede kazanç elde etmelerini temin ediyoruz. Fakat bizim haricimizde Trabzon’a çeşitli illerden gelen bir çok gruplar türedi. Bunlar denetlenmiyorlar. Bunlarla biz çok uğraştık. Zabıta kardeşlerimizle ortak hareket ettik. Hala daha mücadele ediyoruz” diyerek konuştu.

Dernek vasıtasıyla 1,5 liraya elde ettikleri dergileri alıyorlar, sonra gelip Trabzon gibi yerlerde 5 liraya, 10 liraya satıyorlar. Vatandaşlarımız da bunlara acıdıkları için, merhamet ettikleri için sorgulamadan alıyorlar. Biz onlarla çok mücadele ettik. Şunu söylemek isterim ki bu tip satışlar yada dernek satışları denetlenmesi gerekir. Asla bundan yana çekincemiz yoktur. 

Bu ayın 31’in de Ortahisar Çok Amaçlı Salonunda tiyatro organizasyonumuz var. Engelli kardeşlerimizi burada ağırlayacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam