Ünlüleri tatil cenneti yoğunluğu kaldıramıyor

Son yıllarda ünlülerin "gizli tatil cenneti" olarak ünlenen Marmaris'in Selimiye Mahallesi, yaz aylarında özellikle binlerce yerli turistin akını nedeniyle yoğunluğu kaldıramaz hale geldi. İlçe merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki etrafı dağlarla ç

Ünlüleri tatil cenneti yoğunluğu kaldıramıyor

Son yıllarda ünlülerin "gizli tatil cenneti" olarak ünlenen Marmaris'in Selimiye Mahallesi, yaz aylarında özellikle binlerce yerli turistin akını nedeniyle yoğunluğu kaldıramaz hale geldi.

İlçe merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki etrafı dağlarla çevrili bir koyda bulunan Selimiye, doğal güzellikleri ve magazin basının olmamasından dolayı gözlerden uzak tatil yapmak isteyen çok sayıda ünlünün ilk adresi oldu. İngiliz The Times Gazetesi'nin de Türkiye'deki "gizli cennetler" arasında gösterdiği Selimiye, her geçen yıl ününe ün kattı. Denizden yatlarıyla karadan da otomobilleriyle Selimiye'yi görmek ve tatil yapmak için gelenler bu yaz da mahallenin yoğunluk yaşamasına neden oluyor.

Selimiye Mahallesi Muhtarı Şenol Deniz yaptığı açıklamada, bin 500 nüfusa sahip mahallelerini yaz aylarında günübirlikçilerle birlikte 7 bine yakın kişinin tatil için tercih etmesinin beraberinde bazı sorunları da getirdiğini söyledi.

"TANKERLE SU TAŞIYORUZ , PARK YERİ BULAMIYORUZ"

Altyapılarının bu kadar kalabalığı kaldıramadığına dikkat çeken Deniz, "Çok sıkıntımız var. Artık bu kadar kalabalıkla baş edemiyoruz, yardım bekliyoruz. En büyük sorunumuz altyapı eksikliği. Şebeke suyumuz yetmiyor, tankerlerle su taşımak zorunda kalıyoruz. Yukarı mahallenin suyunu kesip, sahildekilere veriyoruz, bu durum haklı şikayetlere yol açıyor" dedi.

Selimiye'nin altyapısının bir an evvel yapılması gerektiğine işaret eden Deniz, foseptiklerin yüzde 90'nın sızdırmalı olduğunu vurguladı. Deniz, foseptiklerin denize akmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

5 BİNADAN 3'Ü KAÇAK

Yerli turistlerin büyük bir bölümünün özel araçlarıyla geldiğini belirten Deniz, bundan ötürü park yeri bulmakta da sıkıntı çektiklerini kaydetti. Otomobillerin yol kenarı boyunca park edildiğini ve çoğu zaman trafiği aksattıklarını anlatan Deniz, bir günde 4 kez park cezası kesilen araçlar olduğunu, tatilcilerin kendilerine şikayete geldiklerini aktardı. Deniz, bir diğer sorunlarının ise imar konusu olduğunu bildirdi. Selimiye'deki yaklaşık 500 binanın 300 kadarının kaçak durumda olduğuna değinen Deniz, imar planlarının çıkartılması gerektiğini sözlerine ekledi.

ÜNLÜLERDEN BAZILARI YAZLIK ALDI

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Büyükşehir Yasası'ndan önce köy olan Selimiye'yi çok sayıda ünlü tatil için tercih ediyor. Ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Olgun Şimşek, şirin mahalleden yazlık satın alırken, aralarında Sinem Kobal, Nilüfer, Emel Sayın, Ebru Şallı, Eda Taşpınar, Erol Evgin ve Altan Erkekli'nin bulunduğu çok sayıda ünlü isim de zaman zaman tatillerini Selimiye'de geçiriyor. Selimiye ayrıca ünlü Rus iş adamı Roman Abramoviç ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates gibi yabancı ünlüleri de konuk etti.

Arazi yetersizliği ve imar sorunları nedeniyle yeni turisttik tesisler yapılamayan Selimiye'de toplam 4 bin kadar yatak kapasitesi bulunuyor. Konaklama yeri eksikliğinden dolayı otellerin oda fiyatları 250 liradan başlıyor, 800 liraya kadar çıkıyor.

Ünlüleri tatil cenneti yoğunluğu kaldıramıyor

Ünlüleri tatil cenneti yoğunluğu kaldıramıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam