Üniversiteli kıza, minibüs şoföründen 'Özgecan' tehdidi!

Konya'da Selçuk Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki R.U. ile kampus içinde güzergah dışına çıktığını söyleyerek tartıştığı minibüs şoförü 26 yaşındaki E.A.D.'nin 'İkinci bir Özgecan, olayı neden yaşanmasın' dediği iddiası, mahkemelik oldu.Şoförün ağaçlık

Üniversiteli kıza, minibüs şoföründen 'Özgecan' tehdidi!

Konya'da Selçuk Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki R.U. ile kampus içinde güzergah dışına çıktığını söyleyerek tartıştığı minibüs şoförü 26 yaşındaki E.A.D.'nin 'İkinci bir Özgecan, olayı neden yaşanmasın' dediği iddiası, mahkemelik oldu.

Şoförün ağaçlık alana doğru gittiğini ve durmasını istemesine rağmen durmadığını öne süren R.U., tutuksuz yargılanan şoför için 'Tutuklanması için illa benim ölmem mi gerek' dedi.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi R.U., geçen 27 Mart günü saat 14.40'da dersten çıkıp, Alaeddin Keykubat Kampusü içinde durakta bir süre tramvayın gelmesini bekledi. Tramvayın gelmemesi üzerine R.U., kampus içinden geçen bir minibüsü durdurup bindi. İddiaya göre minibüs şoförü E.A.D., şehir içine gitmediğini ancak giden minibüse aktarma yapabileceğini söyledi. Minibüs, kampus içinde bir süre gittikten sonra içinde bulunan 2-3 yolcu da indi.

GÜZARGAH DIŞINA ÇIKIP, AĞAÇLIK ALANA DÖNDÜ

İçindeki yolcular indikten sonra iddiaya göre minibüs, güzergah dışına çıkıp yine kampus içindeki Ziraat Fakültesi'nin arkasındaki ağaçlık alanın bulunduğu caddeye döndü. Bunun üzerine telaşlanan R.U., iddiaya göre şoför E.A.D.'ye nereye gittiğini sorup, inmek istediğini söyledi. İddiaya göre şoför E.A.D., genç kıza nerede okuduğunu, nereli ve nerede yaşadığı hakkında sorular sormaya başladı.

'İKİNCİ BİR ÖZGECAN OLAYI NEDEN YAŞANMASIN' İDDİASI

Genç kız, şoföre tekrar 'Neden ormanlık alana gidiyorsunuz?' diye sorması üzerine iddiaya şoför E.A.D., aynaya bakarak, 'İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın' dedi. (Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan geçen Şubat ayında Mersin'de bindiği minibüste hunharca katledilmişti.)

Bunun üzerine R.U., bağırarak inmek istediğini söyledi. Bu sırada R.U.'nun telefonunun çalması üzerine şoför, minibüsü durdurdu. R.U. da hızla minibüsten indi. Minibüsten indikten sonra şoförün kendisini aynadan gözetlemeye devam ettiğini öne süren R.U., polise haber verdi.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKSUZ YARGILANMAYA BAŞLADI

Genç kızın şikayeti üzerine polis, kampus içerisindeki mobese kameralarından minibüsün plakasını tespit ederek yaklaşık 1 saat sonra E.A.D.'yi minibüs durağında yakalayarak gözaltına aldı. R.U., tarafından polis merkezinde teşhis edilen E.A.D., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ardından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 'Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma ve tehdit' suçlamalarıyla ilgili 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanmaya başlandı.

'CEZA ALMASI İÇİN BENİM ÖLMEM Mİ GEREK'

Yaşadığı olayı anlatan ve şoförün tutuklanmamasına tepki gösteren R.U., şunları söyledi:

'Okuldan çıktım eve gitmek için minibüse bindim. Minibüste 3 kişi vardı. Onlar indikten sonra şoför, başka bir yola girdi ve bana sorular sormaya başladı. Nerelisin, nerede okuyorsun, gibi sorular soruyordu. İnmek istediğim halde indirmedi. Hızlı gidiyordu ve aynadan bana bakarak "Neden ikinci bir Özgecan olayı yaşanmasın" dedi. Ben çok korkmuştum inmek istediğimi defalarca söyledim, çığlık atıyordum. O esnada telefonum çaldı. Minibüsü durdurdu ve beni indirdi. Koşarak kaçmaya başladığımda hala orada bekliyordu aynadan beni izliyordu. Şikayetçi oldum ve olay mahkemeye taşındı. Ama tutuklanmadı bile. Tutuklanması için illa benim ölmem mi gerekiyordu.'

'PSİKOLOJİM BOZULDU, TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNEMEZ OLDUM'

Olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu belirten R.U., 'Bu olaydan sonra benim psikolojim bozuldu. Artık toplu taşıma araçlarına binemez oldum. Kimsenin bunu yaşamasını istemem. Bu insan, nasıl elini kolunu sallayarak dışarıda gezebiliyor. Bu zihniyetteki insanların ceza alması için, bu olayın illa ölümle mi sonuçlanması gerekiyordu. Biz öğrenciler kampus içerisinde minibüslere binmekten korkar olduk. Bu insanların yaptıklarının yanlarına kar kalsın istemiyorum. Psikolojim öyle bozuldu ki bu olaydan kimseye bahsedemedim. Ailemin bile eve gelen mahkeme kağıdıyla haberleri oldu' diye konuştu.

Olayla ilgili davanın devam ettiğini belirten R.U., avukatsız olarak mahkemede kendisi savunmaya çalıştığını belirtti.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ: KENDİSİNİ SAKİNLEŞTİRMEK İÇİN ÖZGECAN GİBİ OLMAZ DEDİM

Tutuksuz yargılanan şoför E.A.D.'nin mahkemeye verdiği ifadesinde ise, R.U. tedirgin olduğu için onu sakinleştirmek için konuştuğunu ile sürerek şunları söyledi:

'Araçta 2-3 öğrenci daha vardı. Ben oradan hareketle çevre yoluna çıktım. Araçta bulunan diğer öğrenciler indi. Müşteki yalnız kaldı. Bu sırada müştekinin tedirgin olduğunu hissetim ve kendisini sakinleştirmek için Özgecan cinayeti gibi olmaz merak etme gibi sözler söyledim. Bunun üzerine inmek istediğini söyledi. Ben de fren yapıp kendisini indirdim.'

E.A.D., mahkeme heyetinin 'güzergah dışına çıktın mı, orası ormanlık alanı mı?' şeklindeki sorusuna,'Müştekinin iddia ettiği ormanlık alan diye bir yer söz konusu değildir. İleride Teknik Birimler Lojmanı vardır. Yolcu olmadığı zaman bu şekilde yolu kullanmaktayız' dedi.

Bosna-Kampus hattı durağı yetkilileri ise, olayın yaşandığı yerin güzergah dışına olduğunu ancak durak ve üniversite yönetimi tarafından güzergah dışına çıkılması yasak olmasına rağmen, bazı şoförlerin yolcu olmadığı zaman kısa mesafe olduğu için, Ziraat Fakültesi'nin arkasında lojmanlara giden yolu kullandıklarını, üniversite yönetiminin de güzergah dışını tespit ettiği minibüs şoförlerine gerek yasal uygulamayı yaptığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler