Üniversiteli çobanın okuma azmi

Üniversiteli çobanın okuma azmi takdir topluyor. İkinci üniversitesini okuyor.

Üniversiteli çobanın okuma azmi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Açıköğretim İşletme Fakültesini bitiren ve 2 yıllık bir ön lisans programında yükseköğrenimini sürdüren Adem Gökoğlan, kendi yetiştirdiği hayvanlarına çobanlık yaparken okuma azmiyle de görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Beyşehir'e bağlı Yeşildağ Mahallesi'nde iki kardeşiyle besicilik yapan 37 yaşındaki Adem Gökoğlan, yetiştirdiği küçükbaş ve büyükbaş hayvanların çobanlığını yapıyor.

Eğitim hayatını da devam ettiren Gökoğlan, Açıköğretim İşletme Fakültesini bitirdikten sonra açık öğretimde iki yıllık laborant ve veteriner sağlığı programına kayıt yaptırdı. Halen bu eğitimine devam eden Gökoğlan, okuma azmiyle çevresinde takdir topluyor. 

Adem Gökoğlan, hayvanlar hakkında daha çok bilgiye sahip olabilmek için iki yıllık laborant ve veteriner sağlığı bölümünde okuduğunu belirtti. Burayı tamamladığında ziraat mühendisliğinde okumak için başvuruda bulunacağını ifade eden Gökoğlan, Yeşildağ Mahallesi'nin İskele Mevkisi yakınlarında kardeşleriyle besicilik yaptıklarını anlattı.

Doğduğundan bu yana hayvancılık yaptıklarını ifade eden Gökoğlan, şunları kaydetti:

"Hayvancılığı yürütürken ben işin çobanlık ve veterinerlik kısmını, kardeşlerim ise diğer kısımlarıyla uğraşıyor. Güne, sabah erkenden kalkarak küçükbaş hayvanlarımızın yem, samanını vererek su ihtiyacını karşılayarak başlıyorum. İçerisinde ışıklandırması, televizyonu, internet imkanı olan özel yapım bir çekme karavanımız var. Ben bekar olduğum için genelde karavanda kalıyorum. Diğer kardeşlerim ise köydeki evlerinde kalıyor. Çekme karavanla yazın başka bir yerde, kışın başka bir yerde olabiliyoruz. 350 kadar küçükbaş hayvana sahibiz. Bunun yanında büyükbaş hayvanlarımız da var. Hayvancılıktaki yem ihtiyacını ise ekim dikim işleri yaparak karşılamaya çalışıyoruz. İşte kardeşlerim de bu noktada devreye giriyor."

Gökoğlan, yaz döneminde Beyşehir Gölü sularının çekilmesiyle meraya dönüşen alanlarda hayvanlarını otlatarak beslenimini sağladıklarını aktardı.

- "Çobanlık yapan meslektaşlarıma okumalarını tavsiye ediyorum"

Çobana ihtiyaç duymadıklarını, bu işi kendisinin üstlendiğini vurgulayan Gökoğlan, şu değerlendirmede bulundu:

"Kendi işimizi kendimiz görüyoruz. Veteriner ve çoban tutmaya gerek kalmıyor. Bu işin eğitimini görmem nedeniyle hayvanlarımızın ilacını kendim veriyor, aşısını ve doğumunu yine kendim yaptırabiliyorum. Çobanlık yapan meslektaşlarıma okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü okumanın yaşı, bilginin sonu yoktur. İnsanlar her gün yeni bir şeyler öğrenmeli. Ben bundan çok haz alıyorum. Kitap okumayı sevdiğim için de beni çobanlık yaparken, hayvanlarımın yanında çok sık kitap okurken görebilirsiniz. Ders kitaplarının yanı sıra hikaye ve roman da okuyorum. Kitaplar aracılığıyla çok fazla bilgiye ulaşabiliyorum. Zaten, burada hayvanlarımızla baş başa olduğumuz için de en güzeli kitap okumak. Böyle güzel bir ortamda kitap okumak da iyi oluyor. Bundan sonraki hedefim; alttan derslerimi bitirip Ziraat Mühendisliği okumak. Şu anki en büyük hayalim bu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam