“Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı” Şile'de yapılacak

EYZİYE Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi tarafından 1-5 Temmuz 2015 tarihleri arasında Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek olan, “Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı” Kırgızistan, Macaristan, Norveç ve Türkiye’den 30 organ nakilli

“Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı” Şile'de yapılacak
EYZİYE Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi tarafından 1-5 Temmuz 2015 tarihleri arasında Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek olan, “Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı” Kırgızistan, Macaristan, Norveç ve Türkiye’den 30 organ nakilli çocuğu bir araya getirecek.
 
Kampta organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla dünyaca ünlü organ nakli cerrahlarının konuşmacı olarak katılacağı konferans da gerçekleşecek.
 
 
100 BİNİ AŞKIN ORGAN BEKLEYEN HASTA İÇİN  ORGAN NAKLİ BAĞIŞI KAMPANYASI YAPILACAK
 
 
Konferansın ardından FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyetinin katılımı ile 100 bini aşkın organ nakli bekleyen hasta için Işık Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı organ bağışı kampanyası başlatılacak. Her yıl Antalya’da düzenlenen Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampına bu yıl İngiltere, Norveç, Kırgızistan, Macaristan, Almanya gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’den İstanbul, İzmir, Trabzon, Konya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş’tan da çocuklar ve aileleri katılacak.
 
 
ORGAN NAKLİ KONFERANSI DA YAPILACAK
 
 
2 Temmuz 2015 tarihinde Işık Üniversitesi Şile Oditoryumu’nda dünyaca ünlü şampiyon cerrahların en özel anılarını paylaştığı “Organ Nakli Konferansı” düzenlenecek, nakilli çocuklar ve ailelerinin katılacağı  konferans halka açık olarak gerçekleşecek. Konferansın ardından gerçekleşecek olan “Organ Bağışı Etkinliği”nin açılışını FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman organlarını bağışlayarak yapacak. Ardından tüm organ bağışı gönüllüsü katılımcılar organ bağışında bulunacaklar. 2 Temmuz 2015 tarihinde nakilli çocuklar, doktorlar ve konuk sanatçılarla birlikte organ naklinin önemine dikkat çekmek amacıyla, Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde basın toplantısı düzenleyecekler.
 
 
Ünlüler ve gönüllülerin organ nakli hakkında çağrılarının yer aldığı videoları, @oncamps instagram hesabından paylaşılarak organ nakli konusunda bir farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam