Ulaşımda bir dönem tarihe karışıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planda İstanbul'da köklü dönüşümler hedefleniyor. İstanbul'da kentsel dönüşüme 5 yılda 128,6 milyon TL, yeşil alanların yaygınlaştırılmasına 5,1 milyar TL, raylı sisteml

Ulaşımda bir dönem tarihe karışıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planda İstanbul'da köklü dönüşümler hedefleniyor. İstanbul'da kentsel dönüşüme 5 yılda 128,6 milyon TL, yeşil alanların yaygınlaştırılmasına 5,1 milyar TL, raylı sistemlere ise 21,5 milyar TL harcanması planlandı.
 
50 köprü önümüzdeki 5 yılda yenilenip güçlendirilecek, raylı sistem uzunluğu yüzde 140 artacak. Tüm otobüs, minibüs ve taksiler engelli kullanımına uygun hale getirilirken minibüslere de İstanbulkartla binilecek. 2019’a kadar minibüs, taksi ve servis araçlarının internet üzerinden ruhsat alması için altyapının tamamlanması planlanıyor. 6 bin 363 minibüs, 393 deniz motoru, 572 taksi engelli kullanımına uygun hale getirilecek.
 
Yüzde yüzü istanbulkart'lı olacak
 
2016 yılında minibüslerin yüzde 100’üne İstanbulkartla binilebilecek. İstanbul’da sıklıkla gündeme gelen yeşil alanlarla ilgili planlar da stratejik planda yer aldı. Buna göre şehirde 5 yıllık süreçte 5.1 milyar TL, yeşil alan yaygınlaştırmaya harcanacak. Yeşil alan ve mesire yerleri 1,4 milyon metrekareye çıkarılacak. Tarihi surlar, kaleler, çeşmeler ve birçok kayıp eserin ihyası da bu dönemde yapılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler