Uçak 12 saat rötar yapınca ortalık karıştı!

Antalya-İstanbul seferini yapacak olan uçağın uçuşunda yaşanan yaklaşık 12 saatlik rötar yolcuları çileden çıkardı. Polisle tartışan bazı yolcuların sinir krizi geçirdiği iddia edildi. Aksamaya ve sefer iptaline hava muhalefeti ile Sabiha Gökçen Havaliman

Uçak 12 saat rötar yapınca ortalık karıştı!

Antalya-İstanbul seferini yapacak olan uçağın uçuşunda yaşanan yaklaşık 12 saatlik rötar yolcuları çileden çıkardı. Polisle tartışan bazı yolcuların sinir krizi geçirdiği iddia edildi. Aksamaya ve sefer iptaline hava muhalefeti ile Sabiha Gökçen Havalimanındaki bakım onarım çalışmalarını sebep gösteren firma, aynı gece 3 bin 675 yolcunun mağdur olduğunu duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, saat 21:40’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmek üzere havalanacak olan Antalya-İstanbul uçağının uçuş saati, Atatürk Havalimanı’na yıldırım düşmesi ve bütün uçuşların Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havilamına aktarılması sebebiyle 23:15’e çekildi. Ancak daha sonra uçuş saati 00:05’e, ardından da 05:00’e alındı. Ertelemeler sonucu gerilen yolcular, havayolu yetkilileriyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine havayolu şirketi yolcuları otellere yerleştirilebileceğini söyledi. Ancak otellere geçişin uzun sürecek olması ve sabah 05:00 uçağı için tekrar havalimanına geleceklerini düşünen yolcular bu teklifi kabul etmedi. Ancak yine uçuşları saatinde gerçekleşmeyen yolcular havalimanında beklerken Pegasus Havayollarına ait başka bir uçağın 06.00’da İstanbul’a uçtuğunu öğrenince tartışma yeniden alevlendi. Aprona çıkarak kapının önünde eylem yapan yolcuları polis ve Pegasus Havayolları görevlileri ikna etmeye çalıştı. Daha sonra bir uçağa bindirilen yolcular, 1,5 saat bekledikten sonra uçağın arızalı olduğunun söylenmesi üzerine çileden çıktı. İddiaya göre bazı yolcular sinir krizi geçirdi ve başka havayollarına ait uçaklarla İstanbul’a gönderildi. Akşam 21:40’ta havalanması planlanan uçağın yolcuları ise, kavgaya varan tartışmalar sonrasında 09:50’de yine Pegasus Havayollarına ait bir uçakla İstanbul’a uçabildi. Yolcuların, havayolu şirketinin iade bilet teklifini kabul etmeyeceği ve tazminat davası açmaya hazırlandıkları öğrenildi.

HAVAYOLU ŞİRKETİ: "HAVA MUHALEFETİ UÇUŞ İPTALLERİNE SEBEP OLDU"

Konuyla ilgili olarak Pegasus Havayolları’ndan yapılan açıklamada ise, iptallerin hava muhalefeti sebebiyle yaşandığı bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin, bu yağışlardan dolayı İstanbul hava sahasındaki trafiği yavaşlatması, uzun gecikmelere sebebiyet verdiği belirtilen açıklamada, havayolu şrketine ait 14 uçuşun iptal edildiği kaydedildi.

Aynı zamanda, 4 Mayıs 2015’ten bu yana İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pist bakım ve onarım çalışmaları yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, söz konusu çalışmalardan dolayı Sabiha Gökçen pistinin dün gece de bakım için kapandığı, bu kapalılık nedeniyle, 12 uçuşun inişinin gerçekleştirilemediği ve 5 uçuşun karşı meydanlarda bekletilmesi zorunluluğu doğduğu ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Dünkü yağış nedeniyle, misafirlerimizin mağdur edilmemesi amacıyla sadece düne mahsus olmak kaydıyla, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesi’ne (HEAŞ) kapalılık süresi ile ilgili esneklik yapılması veya bugüne özel olarak çalışmanın durdurulması talebinde bulunulmuş, ancak tüm ısrarlarımıza rağmen olumlu cevap alınamamıştır. Bu sebeple şirketimiz uçuşlarında 3 bin 675 misafirimizin mağduriyeti söz konusu olmuştur. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler