Türkiye'de tatil anlayışı bakın nasıl?

 Türkiye'de yaz tatiline çıkanların dahi yüzde 60'ı akraba ziyaretine gidiyor ve otel, pansiyon yerine onların evlerinde kalıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Hanehalkı Yurtiçi Turizm verilerine göre, Türkiye'de tatil mevsimi olan Temmuz - Eylül d

Türkiye'de tatil anlayışı bakın nasıl?
 Türkiye'de yaz tatiline çıkanların dahi yüzde 60'ı akraba ziyaretine gidiyor ve otel, pansiyon yerine onların evlerinde kalıyor.
 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Hanehalkı Yurtiçi Turizm verilerine göre, Türkiye'de tatil mevsimi olan Temmuz - Eylül döneminde, seyahate çıkış amacı "yakınları ziyaret" olanlar yüzde 60.3 ile ilk sırada yer aldı .
 
Seyahate çıkış sebeplerinde ikinci sırada yüzde 30 ile "gezi, eğlence, tatil" ve üçüncü sırada yüzde 5,3 ile "sağlık" yer aldı.
 
Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 198 milyon 327 bin geceleme sayısı ile en çok "arkadaş, akraba evinde" kaldı. Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada 68 milyon 585 bin geceleme ile "kendi evi" yer alırken, "otel" 15 milyon 328 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada yer aldı.
 
2013 YILINDAKİ DURUM
 
TÜİK verilerine göre, 2013 yılının tamamında seyahate çıkanların yüzde 65.6'sı tatillerinde "yakınlarını ziyaret" etti. Bu grubu, yüzde 20.1 ile "gezi, eğlence, tatil" amaçlı seyat edenler ve yüzde 7.8 ile "sağlık" amaçlı tatilciler izledi.
 
 
22 MİLYON KİŞİ SEYAHATE ÇIKTI
 
TÜrkiye'de 22 milyon kişi tatil dönemi olan üçüncü çeyrekte seyahate çıktı. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7.1 artarak 28 milyon 332 bin seyahat olarak gerçekleşti.
 
 
ORTALAMA 377 LİRA HARCANDI
 
Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 307 milyon 450 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 10.9 gece, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 377 TL oldu.
 
 
TOPLAM HARCAMA 10.7 MİLYAR LİRA
 
Yerli turistlerin, yurtiçinde yaptıkları seyahat harcamaları 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30.7 artarak 10.7 milyar lira olarak gerçekleşti.
 
 
KİŞİSEL SEYAHAT
 
Seyahat harcamaları, kişisel veya paket tur harcamaları olarak yapıldı. Yurtiçi turizm harcamasının yüzde 10.2 milyar lira ile 95.2’sini kişisel, 518 milyon lira ile de yüzde 4.8’ini ise paket tur harcamaları oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam