Türkiye finali Trabzon'da yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kuran kurslarındaki erkek öğrenciler arasında düzenlenen hafızlık yarışmasının Türkiye finali Trabzon'da yapıldı.Arsin Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmada bölge yarışmalarında birinci olan Trabzon Arsin Yeşilyalı Kura

Türkiye finali Trabzon'da yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kuran kurslarındaki erkek öğrenciler arasında düzenlenen hafızlık yarışmasının Türkiye finali Trabzon'da yapıldı.

Arsin Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmada bölge yarışmalarında birinci olan Trabzon Arsin Yeşilyalı Kuran Kursu'ndan Abdülkadir Yorgun, İstanbul Fatih Hacı Mustafa İpekçi Kuran Kursu'ndan Ubeydullah Altunbaş, İstanbul Çekmeköy Alemdağ Kuran Kursu'ndan Malili Aboubacar Dıaby, İzmir Karabağlar Kestanepazarı Kuran Kursu'ndan Hayri Aslan, Kahramanmaraş Şehadet Kuran Kursu'ndan Ubeydullah Kırlar, Düzce Hafız Hasan Erkek Kuran Kursu'ndan Abdullah Çelik katıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışma öncesinde, 2010 yılında Türkiye birincisi olan Arsin Yeşilyalı Kuran Kursu'ndan mezun olan Furkan Pakih Kuran okudu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı konuşmada, kurum olarak en çok önem verdikleri konuların başında Kuran eğitimi geldiğini söyledi.

Yaz kurslarında 2,5 milyon öğrenciye Kuran eğitimi verildiğini belirten Erbaş, ''Özellikle yaz döneminde hocalarımız çocukların eğitimi için adeta seferber oluyor. Ülke genelindeki 11 bin kursun bininde hafızlık eğitimi veriliyor. Başkanlık olarak bu kurslarımızdaki eğitim kalitesini artırmaya çalışıyoruz'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün ortak projesine değinen Prof. Dr. Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye genelinde 170 Kuran kursu belirledik. Bu kurslarımızda hafızlıklarını bitiren erkek öğrencilerimizi Türkiye'nin 16 büyük şehrindeki imam hatip liselerine yönlendireceğiz. Bu okullarımızın tamamı hafız erkek öğrencilerden oluşacaktır. Buralardan mezun olan çocuklarımız ilahiyat fakültelerine gidecek ve böylece kaliteli erkek hafız öğrenci yetiştirmiş olacağız. Böylece Başkanlığımızdaki personel arasındaki hafızların sayısını artırmış olacağız'' diye konuştu.

Ayrıca 5-6 ay önce ülke genelindeki müftülükler aracılığıyla bir çalışma yaptıklarını da anlatan Erbaş, şunları söyledi:

''Bu çalışmayla 2000 yılından bu yana hafızlığını yapıp Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışmayan kardeşlerimizin sayısını tespit edelim dedik. Hafız olup Diyanet camiasında mesleklerini icra etmeyenlerin sayısı 15 bin. Bunların bir çoğu belki hafızlıklarını zayıflatmışlar. Tüm müftülüklerimize yazı gönderip bu kardeşlerimizle irtibata geçmelerini istedik. Hafızlığını zayıflatan kardeşlerimiz, kendilerine en yakın Kuran kurslarına gidip hafızlıklarını tazelesinler. İmam hatip lisesini bitirmeyenler bu okulu bitirsin. İmam hatip liselerini bitirenler din görevlisi olmak için gerekli sınavlara hazırlansınlar. Bu kardeşlerimizi kazanmamız gerekiyor. Mihrapta, minberde hafızlara ihtiyacımız var.''

Konuşmaların ardından yapılan yarışmada Kahramanmaraş Şehadet Kuran Kursu'ndan Ubeydullah Kırlar birinci, İzmir Karabağlar Hatay Kestanepazarı Kuran Kursu'ndan Hayri Aslan ikinci, İstanbul Çekmeköy Alemdağ Kuran Kursu'nda eğitim gören Malili Aboubacar Dıaby ise üçüncü oldu.

Yarışmada, hafızlığa ülkesi Mali'de başlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Türkiye'ye gelerek, eğitimini İstanbul Çekmeköy Alemdağ Kuran Kursu'nda sürdüren Dıaby ilgi odağı oldu.

Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Dıaby, ''Burada Türkiye'nin en iyi hafızları vardı. Onlarla yarıştım. Birinci olmayı arzuluyordum ama üçüncü oldum. Yine de sevinçliyim'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam